Полезен за сърцето, храносмилането и зрението: Ето един зеленчук, който

...
Полезен за сърцето, храносмилането и зрението: Ето един зеленчук, който
Коментари Харесай

Полезен за сърцето, храносмилането и зрението: Ето един зеленчук, който всеки трябва да яде

Полезен за сърцето, храносмилането и зрението: Ето един зарзават, който всеки би трябвало да яде. През август притежателите на земя ще берат реколтата от чушки. Този зарзават е освен основа за вкусни ястия, само че и съдържа доста витамини.

Всеки цвят на чушка дефинира стадия на зрялост:

зеленото е отправната точка за всички чушки. Те нормално са най-евтините в магазините, тъй като изискват минимум време за зреене. Тъй като се берат по-рано, те са по-малко сладки с малко по-горчив и тревист усет.

Полезен за сърцето, храносмилането и зрението: Ето един зарзават, който всеки би трябвало да яде 07.06.24 06:30 Телецът да се пази от измами, денят е удобен за рибите 07.06.24 06:00 Храни с които да стопите упоритите мазнини по корема 07.06.24 05:31 Ето къде се намира най-хубавият ресторант в света 07.06.24 05:00 Най-вредните храни за черния дроб 07.06.24 04:00

Червеното е най-сладко и се счита за най-вкусно.

Жълтото и оранжевото са някъде по средата. Те са малко по-сладки и постоянно по-скъпи от зелените

Ползи за сърцето и храносмилането
Чушките усъвършенстват естествената детоксикация и също по този начин обезпечават фибри, желязо и фолиева киселина за поддържане на здравето на червата и сърдечно-съдовата система.
Този зарзават съдържа огромно количество витамин С, който оказва помощ на тялото да всмуква нехем желязото. Този тип желязо се намира в растителни храни като фасул, леща, листни зеленчуци и пълнозърнести храни.

Снимка: Pixabay

Чушките обезпечават 14% от дневната стойност на фолиевата киселина,

жизненоважно хранително вещество по време на бременност. Дневният банкет на фолиева киселина се усилва с още 50% за бременни дами, защото оказва помощ за попречване на вродени недостатъци и поддържа неродените бебета здрави.

Богат на калий
Чушките, без значение от цвета, са отличен източник на калий и витамин А.
Калият оказва помощ да поддържате сърцето си крепко, като намалява кръвното налягане и се бори с подуването, като понижава задържането на вода.

Подобрява зрението
Една междинна алена чушка съдържа към 234 mcg витамин А. Това хранително вещество оказва помощ за поддържане на здравето на очите, като поддържа оптимално зрение. Витамин А също е от значително значение за мощна имунна система и здрава кожа.

Високо наличие на антиоксиданти
Установено е, че алените чушки са изключително ефикасни за понижаване на риска от сърдечно-съдови болести заради мощните си антиоксидантни резултати.
Червените чушки са богати на витамин С и разнообразни каротеноиди, които работят като антиоксиданти и поддържат здравето на очите и сърдечно-съдовата система.

Избягване на бръчки
Смята се, че антиоксидантните витамини и каротеноидите в диетата спомагат за поддържането на здрава кожа и предотвратяват резултатите от стареенето като фини линии, сухота, бледност и загуба на разтегливост.

Източник: Real simple /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР