Протести избухнаха в Ислямска република Иран, след като правителството неочаквано

...
Протести избухнаха в Ислямска република Иран, след като правителството неочаквано
Коментари Харесай

Протести в Иран заради цената на бензина

Протести избухнаха в Ислямска република Иран, откакто държавното управление ненадейно разгласи, че се подвига цената на бензина. Най-малко двама души са починали. Цените се покачиха с най-малко 50% в петък, защото дотациите за бензин бяха понижени. Властите споделиха, че желаят да освободят пари, с които да оказват помощ на бедните. Един човек беше погубен по време на митингите в централния град Сирджан. Държавната осведомителна организация на Иран заяви за конфликти сред полицията и протестиращи, когато стачкуващите нападнали склад за гориво и се пробвали да го подпалят. Още няколко протестиращи бяха ранени. Друг стачкуващ пък почина в град Бехбахан. В няколко града десетки водачи блокираха пътищата, като изключиха моторите на колите си и ги зарязаха по улиците.

Иран към този момент страда стопански поради строгите наказания, наложени от Съединени американски щати, откакто Вашингтон реши да се отдръпна от нуклеарното съглашение с Иран, подписано през 2015 година

Според новите правила всеки водач има право да купи 60 литра бензин на месец на цена от 15 хиляди риала (или 13 цента) за литър. Всеки литър над това количество ще коства 30 хиляди риала. Досега водачите имаха право да купят до 250 литра на месец на цена от 10 хиляди риала за литър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР