Проститутки от югоизточния бразилски град Бело Оризонте започнаха символична стачка

...
Проститутки от югоизточния бразилски град Бело Оризонте започнаха символична стачка
Коментари Харесай

Бразилски проститутки настояват да бъдат приоритетно ваксинирани

Проститутки от югоизточния бразилски град Бело Оризонте започнаха алегорична стачка и излязоха на демонстрации с искане да бъдат включени в предпочитаните групи за имунизация против ковид, съобщи Франс прес.

" Ние сме на първа линия, движим стопанската система и поемаме опасности. Трябва да ни имунизират ", съобщи при започване на седмицата Сида Виейра, председателка на Асоциацията на проститутките в щата Минас Жераис, чиято столица е Бело Оризонти.

Според нея над 2000 проститутки са се присъединили в тази самодейност в щата. Условията им на работа внезапно са се влошили поради затварянето на хотелите, където нормално са приемали клиентите си, изясняват те.

" Трябва да сме в предпочитаните групи, тъй като сме в контакт с всевъзможни хора, с риск за живота си ", сподели Лусимара Коста, която в понеделник се включи в проява в Бело Оризонти дружно със Сида Виейра. В този град комерсиалните обекти от второстепенно значение бяха затворени по заповед на кмета.

Неотдавна учителите и служителите на реда бяха включени в предпочитаните групи за имунизация в някои бразилски щати. Други имунизирани с преимущество са здравните служащи, хората от третата възраст и коренното население.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР