Промяната възкреси на бял кон Костов, Стоянов и Ф.Д.Провалът на

...
Промяната възкреси на бял кон Костов, Стоянов и Ф.Д.Провалът на
Коментари Харесай

Мохиканите на прехода се връщат

" Промяната " възкреси на бял кон Костов, Стоянов и Ф.Д.
Провалът на " Промяната " роди нова смяна - добре забравените остарели. След като мина времето на харвардците, удари часът на мохиканите на прехода.

Първи, триумфално на политическия терен се върна президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев. Възкресен от ГЕРБ, той ще бъде един от основните контактьори в съставянето на новия кабинет. Другият - Соломон Паси, напомни времената, в които обикаляше с трабанта си, с цел да пропагандира за НАТО.
-->
Цяла седмица от телевизионния екран не слиза Командира на прехода Иван Костов, промотиран от остарелия му приятел Веселин Методиев, към този момент професор. В последните дни ученикът на Стефан Савов върна на арената и отколешния зложелател на Костов президентът (1997-2001 г.) Петър Стоянов, който остана в историята с репликата " Иване, кажи си ".



Името на Стоянов инцидентно или не се появи в прогнозата на политолога Антоанета Христова за евентуален министър председател. Тя стартира още един мохикан, който също като Костов избра дните след изборите, с цел да показа новата си книга. Проф. Даниел Вълчев бе упоменат и от Андрей Райчев, само че не като министър-председател, а като предстоящ президент. За похлупак в четвъртък вечерта метафизичен разбор на политическите връзки направи и първият либерален министър председател Филип Димитров (Ф.Д.).

Защо тежката артилерия на десните излезе на бойната линия? Причините са три.Първата е опитът на Бойко Борисов да приватизира най-старата дясна партия Съюз на демократичните сили. От няколко години водачът на ГЕРБ носи на ревера си златната брошка с трите знакови букви, обяснявайки че единствено той и сините са вадели страната от рецесията.

Поздравлението на Манфред Вебер към водача на Съюз на демократичните сили Румен Христов пък бе знак от Европа кого ЕНП припознава. Битката на ДСБ, които към този момент се обезличават в Демократична България, и Съюз на демократичните сили занапред следва.

Втората причина е геополитическа. На фона на ескалацията на войната в Украйна България има потребност от достоверен евроатлантически облик и глас.

Третата причина е крайната ненавист в Народното събрание и минирането на всевъзможни диалози. Това изважда на напред във времето престижи, които знаят формулите за решение на рецесии.

Затова и за първи път диалозите за кабинет няма да се водят в офисите на олигарси или в моловете. А, както сподели Вежди Рашидов, който като парламентарен мохикан ще открие Народното събрание - би трябвало нова кръгла маса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР