Промени в законодателството и наказания за бракониерите – това поискаха

...
Промени в законодателството и наказания за бракониерите – това поискаха
Коментари Харесай

Ловци и рибари протестират срещу забавени наказания срещу бракониери

Промени в законодателството и санкции за бракониерите – това желаеха рибари и ловци от половин България. Те настояха за дейности на прокуратурата и съда посредством протестен митинг-шествие в Монтана.

Монтана

Близо стотина души от Монтана, Враца, София, Перник, Плевен, Троян, Севлиево и Берковица се събраха пред Районната прокуратура в града, с цел да попитат за какво към момента няма осъдени бракониери.

Риболовците водят борба с бракониерите съвсем от година и множеството извършители са залавяни точно при техни акции.
РОСТИСЛАВ ВАСИЛЕВ, ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ Пожарна охрана РИБАРСТВО И АКВАКУЛТУРИ – МОНТАНА: Актовете за определяне на административни нарушавания очевидно не правят работа и би трябвало да се подхващат по-строги ограничения, като въпросните промени на Наказателния кодекс – криминализиране на бракониерството – би трябвало да се внесат в Народното събрание и да се гласоподават от депутатите, с цел да може тотално да се приключи тази порочна процедура.
Районният прокурор на Монтана увери протестиращите, че над бракониерите няма „ чадър “ и че забавянето на водените досъдебни производства е поради неизпълнени към момента експертизи.
ГАЛИН БАЙЧЕВ, РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – МОНТАНА: Текстът, по който само се работи – 238, наказуемостта му е до една година отнемане от независимост, тъй че в случай че упованията на всички вас е някой да влезе в пандиза, вероятността е доста дребна за това.
Протестите ще не престават до приемането на желаните промени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР