Пролетта е сезонът, в който често ни наляга пролетна умора.

...
Пролетта е сезонът, в който често ни наляга пролетна умора.
Коментари Харесай

Кивито е витаминна бомба срещу пролетна умора

Пролетта е сезонът, в който постоянно ни наляга пролетна отмалялост. Точно в този момент е моментът, в който би трябвало да " допингираме " организма си с витамин С.

Препоръчваме ви да се доверите на кивито. Зеленият плод е същинска бомба на витамин С - от 0.15 до 0.30%. Това е почти 10 пъти повече от наличието на витамина в лимона и касиса.

Освен това кивито съдържа фосфор, желязо, сяра, натрий и калий. Действа като мощен антиоксидант, натурален диуретик и регулатор на кръвното налягане. Ензимът актинин, съдържащ се в плода, подсигурява тонизиращия резултат на организма.

Най-добре е да консумирате киви в сурово положение, защото при термична обработка то губи своите качества.

Неслучайно зеленият плод е именуван плод на здравето. Освен при пролетно безсилие, приемайте киви, в случай че сте прекарали тежки инфекциозни болести, при тежки физически или умствени натоварвания, при неприятно храносмилане.

Сокът на кивито също е извънредно профилактично средство. Той покачва защитните сили на организма, пие се при простуди и инфекции.

 Сок от киви

С всички тези качества, както и ниската му калоричност (само 49 калории за 100 грама), кивито печели премия за съвършен плод за трапезата на дами, които са решили по едно и също време със усилване на организма и да се вталят.

Много значимо е да запомните, че кивито би трябвало да изядете незабавно, откакто обелите мъхестата му кожичка. Ако престои обелено, винамин С бързо ще се разпадне от въздуха.

Имайте поради също, че не би трябвало да прекалявате с кивито, тъй като може да провокира алергични реакции. Особено при хората, които са чувствителни към полените на брезата. Причината е, че в кивито и семената на дърветата има идентични алергени.

Алергичната реакция може да се характеризира със мощен сърбеж в устната празнина, отичане на устните, отток на лигавицата на глътката, затруднено дишане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР