Прокуратурата ще поиска постоянен арест за мъжа, заплашил с убийство

...
Прокуратурата ще поиска постоянен арест за мъжа, заплашил с убийство
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянен арест за заплашилия с убийство Ива Митева

Прокуратурата ще изиска непрекъснат арест за мъжа, заплашил с ликвидиране ръководителя на Народното събрание Ива Митева, съобщи Нова телевизия. Той беше открит и задържан през вчерашния ден от ГДБОП. Мъжът е от Старозагорскo и е престъпно проявен, в предишното е арестуван за обири и закани. Направил е признания, настояват от прокуратурата.

На антимафиотите бяха нужни по-малко от 24 ч. да задържат обвинения. Софийската районна прокуратура още през вчерашния ден се самосезира по случая, а от ГДБОП незабавно се задействаха и единствено часове откакто стана известна тази информация, мъжът беше открит и задържан.

Заплахата към Митева беше отправена с имейл, изпратен до Министерството на правораздаването на 2 септември вечерта. Все още на арестувания не са повдигнати обвинявания. Очаква се това да се случи до края на днешния ден, а в понеделник съдът ще заседава по мярката му за неотклонение.

Председателят на Народното събрание не счита, че защитата ѝ би трябвало да се ускори, само че призна, че се опасява за околните и детето си.

Арестът на заплашилия я мъж е осъществен в Стара Загора нощес към 20:00 ч., като точно пред локалните криминалисти той е направил признания. По информация на Нова телевизия арестуваният е 26-годишен мъж, който през 2020 година е получил условна присъда за отправена телефонна опасност за взривяване на автогарата в Пловдив. Също там през 2019 година той осъществил друга незаконна скица посредством крадене на подправени профили в интернет и искане на пари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР