Прокуратурата ще изпрати швейцареца Кевин Бахли в психиатричната болница в

...
Прокуратурата ще изпрати швейцареца Кевин Бахли в психиатричната болница в
Коментари Харесай

Изпращат арестувания за тероризъм швейцарец в психиатричната болница

Прокуратурата ще изпрати швейцареца Кевин Бахли в психиатричната болница в пандиза в Ловеч, поради заболяване, което би трябвало да бъде изследвано.
Съдът остави в ареста 30-годишния Кевин Бахли - швейцарския жител, който беше арестуван с военен боеприпас на излизане от България на път за Сирия. Според магистратите има риск обвиненият в терористични дейности мъж да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Прокуратурата обаче ще изпрати 30-годишния Кевин Бахли в психиатричната болница в пандиза в Ловеч, тъй като от документите по делото ставало ясно, че арестуваният има заболяване, което би трябвало да бъде изследвано. Бахли е с чисто правосъдно минало, няма прегрешения и е декларирал, че в родния си град в Швейцария е отговарял за пожарната. Сигнал за това, че е рисков подал на швейцарските власи татко му, на който той оставил прощално писмо.

Швейцарският жител беше арестуван на граничен пункт ”Капитан Андреево”, при опит да премине на територията на Турция и да продължи към Сирия.

Задържаният е влезнал у нас през " Дунав мост 2 ", нощувал е в столичен хотел и е хванат на " Капитан Андреево " с голям оръжеен боеприпас в колата си. При ареста е декларирал, че отива да взе участие в действителни бойни дейности в Идлиб. В съда обаче той сподели, че не е бил свестен от проверяващите. Версията му в този момент е, че е отивал да оказва помощ на цивилното население. Според прокурора обаче никой не отива да оказва помощ на ранените с цялостен багажник оръжие и муниции.

Решението на съда не е дефинитивно и може да се апелира.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР