Прокуратурата на провинция Мадрид поиска почти 5 години затвор за

...
Снимка: БГНЕС/EPA

Снимка: БГНЕС/EPA

Коментари Харесай

Испанската прокуратура поиска 5 години затвор за Анчелоти

Прокуратурата на провинция Мадрид изиска съвсем 5 години затвор за треньора на „ Реал “ (Мадрид) Карло Анчелоти. Тя го упрекна в данъчна машинация за над 1 млн. евро. през 2014 и 2015 година По времето, когато за първи път бе треньор на „ кралския клуб “. Според обвинителния акт 64-годишният италианец, въпреки да е оповестил пред данъчните управляващи статут на пребиваващ в Испания, с местопребиваване Мадрид. Вписал обаче в данъчните си заявления единствено персоналните трудови хонорари в „ Реал “. Същевременно е премълчал приходите от маркетинговите права върху неговите изображения, които е трансферирал на други субекти.

Анчелоти е подписал трудов контракт с „ Реал “ на 4 юли 2013 година Той е бил в действие до 30 юни 2016 година И въпреки, че президентът на клуба Флорентино Перес го уволни 25 май 2015 година, италианският експерт незабавно си наел жилище в центъра на столицата. Там останал до края на 2015 година Испания „ е останала център на неговите персонални връзки и стопански ползи “.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Real Madrid C.F. (@realmadrid)

В писмените взаимоотношения на Анчелоти с „ Реал “, с изключение на трудовото заплащане, има определени „ някакви доходи от прекачване на имиджови права към клуба “. Тук прокуратурата открива, че „ с цел да избегне данъчното облагане на приходите от упоменатите права върху изображения, получени, както от „ Реал “ Мадрид, по този начин и от други марки, за разнообразни събития, Анчелоти е приложил сложна и „ объркваща “ мрежа от тръстове и компании, регистрирани за канализиране на събирането на права върху тези изображения. “

Според министерството на правораздаването това обаче е просто „ симулация на прекачване на права “, само че „ без действителна активност “. Затова упреква треньора в общо две закононарушения против държавната хазна – по едно за всяка година.  „ Чрез укриване на същинския бенефициент Анчелоти цели неяснота пред испанската общност и хазната, тъй че нито той самият, нито някоя от упоменатите компании да би трябвало да заплаща налози върху огромните суми, получени в Испания или в чужбина “, написа обвиняването.

Според него Анчелоти е подписал персонален контракт на 1 юли 2013 година (три дни преди договора с „ Реал “), с който е трансферирал имиджовите си права на сдружението Vapia Limited за 10 година против 25 млн. евро. Ден по-късно сдружението го назначава за собствен прокурист и му дава. „ Максимални пълномощия за деяние, с цел да ръководи правата върху изображенията “.

Когато подписа с „ Реал “ на 4 юи 2013 година Анчелоти трансферира 50% от имиджовите си права на клуба. Останалите 50% са останали у „ неназована “ и „ неопределена “ компания, която работи от името на италианския треньор. Впоследствие тя се оказва Vapia LLP (а не Vapia Limited), – открита в Лондон компания, записана на Вирджинските острови. „ По този метод обвиненият е употребявал Vapia LLP, с цел да се показа публично пред „ Реал “ като притежател на имиджовите си права. Въпреки обстоятелството, че те даже не са му били публично приписани, защото гореспоменатият контракт за прекачване от 1 юли 2013 е с Vapia Limited “. Това се споделя в писмения отговор на „ Реал “ (Мадрид) до прокуратурата, който освобождава клуба от всякаква отговорност.

Според прокуратурата Анчелоти е подал в точния момент декларациите си за налог върху приходите на физическите лица. В тях той е удостоверил статута си на пребиваващ в Испания и където адресът му е парцел в Мадрид. Но е записал в тях единствено трудовото си заплащане от „ Реал “. По този метод той излиза на негативен баланс от 39 575 евро през финансовата 2014 година и 529 076 евро през 2015 година – суми, които са му върнати от Данъчната организация.

Прокуратурата прецизира, че приходът от имиджовите права на Карло в действителност е бил в размер на 1 249 590 евро през 2014 година И 2 959 768 през 2015 година, без върху тях да са платени налози. Освен това треньорът е „ пропуснал “ да впише и собствеността си върху два парцели. Те се намират в чужбина, които се отдават чартърен.  От Министерството на финансите пресмятат загуби за хазната в размер на общо 1 062 079 евро. (386 361 през фискалната 2014 година и 675 718 през фискалната 2015 г.).

Право на обжалване:

Обвинителният акт на прокуратурата може да бъде обжалван. Ясно е, че не всички актове на правосъдното министерство на Испания се трансформират в присъда. По сходен метод преди няколко месеца сегашният треньор на „ Байер “ (Леверкузен) Чаби Алонсо, след години правосъдни борби, получи от Върховния съд опавдателна присъда за сходно закононарушение.

В неговия случай прокуратурата го упрекна в три данъчни измами – през 2010, 2011 и 2012 година (когато беше състезател на „ Реал “) и изиска 2.5 година затвор за прекачване на имиджовите му права на компания, основана на португалския остров Мадейра. Алонсо отхвърли да подписа съглашение и води делото до дъно.

Източник: segabg.com

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР