Прокуратурата иска постоянен арест за БаневиСпециализираната прокуратура ще поиска от

...
Прокуратурата иска постоянен арест за БаневиСпециализираната прокуратура ще поиска от
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянен арест за Баневи

Прокуратурата желае непрекъснат арест за Баневи
Специализираната прокуратура ще изиска от съда взимане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Евгения и Николай Баневи.

В четвъртък на летище София задочно упрекнатите в пране на пари Евгения и Николай Баневи бяха предадени от френските управляващи на проверяващия екип от Специализираната прокуратура. Предаването на обвинените е в осъществяване на издадена от СП Европейска заповед за задържането им.

В рамките на разпореденото прокурорско задържане до 72 часа, в наличието на бранителите им, на Николай и Евгения Баневи ще бъде предявено точно обвиняване.

Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за 7 закононарушения от общ темперамент:

За управление от Николай Банев на проведена незаконна група и за присъединяване на Евгения Банева в същата незаконна група / член 321 ал.1 и ал.3 НК/;

За длъжностно заграбване на пари и движимости, благосъстоятелност на „ Полимери “ АД, „ Елма “АД, “Химически цех Панайот Волов “ АД и „ Топлофикация Казанлък “ АД в общ размер на 84 682 896 лева./ член 203 ал.1 НК/;

За отбягване определяне и заплащане на данъчни отговорности в размер на 231 052 лева на като ръководещи „ Полимери “АД, в размер на 1 515 235 лева като ръководещи на „ Партнърс комерс “ ЕООД и в размер на 2 623 816 лева като в ръководещи „ Елма “АД / три закононарушения по член 255 ал.3 НК/;

За пране на пари в изключително огромни размери - 589 811 132 евро и 225 000 лв. / член 253 ал.5 НК/;

За държане на огнестрелни оръжия и муниции / член 339 ал.1 НК/.

[i]БГНЕС напомня, че на 21 ноември френският апелативен съд в Ница даде единодушието за предаване на съпрузите Баневи на българските управляващи.

Семейство Баневи беше арестувано във френския град Ница в края на октомври след издадена от българските управляващи европейска заповед за арест. Заповедта е по отношение на следствие на приватизацията на девненския цех "Полимери", укриване на налози, финансови измами и сговор за закононарушения в чужбина.

На 26 октомври зам.-главният прокурор Иван Гешев даде уточнения по случая на ексклузивен брифинг в спецпрокуратурата във връзка инспекции на адреси и разпити на хора за приватизацията на „ Полимери “ АД.

“Двамата са задочно упрекнати за длъжностно заграбване, документни измами, данъчни закононарушения и пране на пари. Разследването е почнало преди към два месеца.

Бизнесът на скандално известното с проява на благосъстоянието си семейство е проверяван неведнъж. При инспекция през предходната година в „ Полимери “ министър председателят Борисов съобщи: “Убеден съм, че тези, които са предизвикали този обеден обир ще си получат заслуженото. Искам да успокоя хората в района и самата Варна, тъй като това е екологична бомба, която в случай че не се вземат ограниченията, които взехме, ще аргументи големи екологични последици. Обръщам се и към Зелените, тъй като с изключение на всичко, което вършат, би трябвало да следят и тези процеси. Защото приватизацията, като се изключи че е разбойническа, решението, което е обещано при идващите разпродажби, то е минало през няколко притежателя, е доста забавно. Активите отиват за частниците, а нездравословния боклук и утилизацията остават за данъкоплатеца, добре ли е. Звучи като анекдот, само че е реалност. В момента страната заплаща тока, водата наблюдението “, съобщи министър председателят.[/i]/БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР