Прокуратурата е повдигнала ново, по-тежко обвинение на 22-годишния Кристиан Николов,

...
Прокуратурата е повдигнала ново, по-тежко обвинение на 22-годишния Кристиан Николов,
Коментари Харесай

Прокуратурата вече смята катастрофата с Милен Цветков за умишлена

Прокуратурата е повдигнала ново, по-тежко обвиняване на 22-годишния Кристиан Николов, който шофираше колата,блъснала грубо автомобила на журналиста Милен Цветков. Разследващите към този момент смятат, че младият мъж е предизвикал съзнателно удара, след който почина Цветков. В момента Николов е в ареста, а след към час би трябвало да стартира съвещанието по мярката му за неотклонение. Междувременно обвиняването е заменено.

В новото известие се написа, че обвиненият се е движил с превишена скорост и не е спрял на червен светофар.

" Вследствие на което съзнателно е предизвикал гибелта на Милен Цветков. Случаят е изключително тежък, защото деецът е управлявал моторно транспортно средство след приложимост на разнообразни типове наркотични субстанции – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на голям брой участници в придвижването, като действието е осъществено на оживено място ", показват проверяващите.

Според въпросната наредба в Наказателен кодекс плануваното наказаниет е много по-тежко – от 10 до двадесет години затвор, а при изключително тежки случаи – от петнадесет до двадесет или даже пожизнен затвор.

Прокураутрата към този момент разполага с авансово умозаключение от здравната експертиза по делото. В нея се показва, че Цветков е имал няколко счупени ребра, контузия на черния дроб и сърдечна тампонада.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР