Прокуратура поиска постоянен арест за Полина Шишманова. Тя остана безмълвна

...
Прокуратура поиска постоянен арест за Полина Шишманова. Тя остана безмълвна
Коментари Харесай

Прокуратура поиска постоянен арест за собственичката на ротвейлерите, нападнали три деца

Прокуратура изиска непрекъснат арест за Полина Шишманова. Тя остана безмълвна пред съда и репортерските въпроси и скри лицето си. В началото на правосъдното съвещание тя се разплака и се наложи съдът да я успокои. Адекватната мярка съгласно съда е гаранция - 1000 лв., тъй като месечният приход й е 1500 лв.. Тя би трябвало да я внесе до 10 дни.

Съдът счете, че има доказателства, че е направила закононарушението - не е положила задоволително грижи и те са предизвикали междинна телесна щета - обезобразяване на долни крака на три деца. Шишманова твърди, че кучетата са откраднати, а съседи описват по какъв начин същия ден мъжът й Красимир разказал, че са се погрижили и кучетата ги няма. Няма разрушени ключалки на клетките им.

Съдът заключи, че или кучетата са пуснати от притежателите си или са избягали от вкъщи си. Обвиняемата е била длъжна и е трябвало да планува, че кучетата са нападателни и могат да причинят увреждане на животни или хора. Събрани са задоволително доказателства, че Шишманова е съпричастна към закононарушенията, счита съдът, само че добави, че за обвинителен акт би трябвало да се съберат още доказателства. Няма заплаха да се укрие, трудовозаета е, има чисто правосъдно минало, няма и противообществени прояви.

С това чисто правосъдно минало най-вероятната присъда е до 5 000 лв. санкция. Има обаче разбираем и публичен интерес.

Прокуратурата описа за разпита на Ивайло Вакалиев, комшия. На 8 април към 14 часа ротвайлерите влезнали в парцела му и нападнали кучето му, причинявайки му тежки увреждания - извадено око, строшен таз. Около 23 часа същия ден Ивайло приказвал със брачна половинка на Шишманова за нападението над кучето.

Питал го какво ще стане с ротвайлери, Камбуров му дал отговор, че след нападението са взели ограничения и кучетата ги няма към този момент. Били решили въпроса генерално.

Ротвайлерите, благосъстоятелност на Шишманова, са нападателни, заключи прокуратурата. Телената ограда, където живеят кучетата не е нарушена и няма по какъв начин кучетата са избягали. Съпругът на Шишманова обаче твърди, че клетка на ротвайлерите е била разрушена и по този начин ротвайлерите са изчезнали. Деница Гиндева, другарка на Шишманова твърди, че кучетата са откраднати или избягали.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР