Прокуратура, жандармерия, МВР, данъчни и здравни власти влязоха в стоковия

...
Прокуратура, жандармерия, МВР, данъчни и здравни власти влязоха в стоковия
Коментари Харесай

Масово затварят магазини на Илиянци

Прокуратура, жандармерия, Министерство на вътрешните работи, данъчни и здравни управляващи влязоха в стоковия базар " Илиянци " и започнаха всеобщи инспекции.



Главният прокурор Иван Гешев разпореди през вчерашния ден акцията и изиска от министър Кирил Ананиев подробна информация какви ограничения се вземат за обезопасяване на обекта, който от години се счита за " непокътната територия " на китайците в София. Повод бяха появилите се информации, че инфектираното с ковид семейство в София е работело там. 66-годишната жена умря през вчерашния ден, а 74-годишният й брачен партньор е в сериозно положение в " Пирогов ". Синът им е работел на гара Илиянци.



Спецакция тече от сутринта. Входовете на борсата са блокирани, в региона има доста служители на реда със защитни маски и ръкавици.

Освен документи, се ревизира здравният статус на хората. Част от акцията на управляващите е инспекция и на произхода на стоките, предлагани на " Илиянци ".



На място дойдоха представители на Столична община от дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ", които ще извършат стерилизация.

Това се прави, с цел да се ограничи инфекцията, разяснява главнят здравен контрольор доцент Ангел Кунчев от Плевен, където инспектира болничното заведение. Където има риск, могат да се чакат такива акции.  Министърът беше  известен за акцията в „ Илиянци ”, сподели доцент Кунчев.



Само за няколко часа от 31 тествани обекта на пазара 28 бяха затворени за нарушавания.  Служители от инспекцията по труда са издали 2 наставления и 5 акта за открити административни нарушавания за лица, работещи без трудови контракти. От Национална агенция за приходите са формирани 11 акта и надлежно 11 известия за запечатване на търговски обекти. 9 са формираните актове от чиновници на пожарната. Полицаи от отдел „ Икономическа полиция “ - Столична дирекция на вътрешните работи са образували 1 досъдебно произвеждане по член 172 б от Наказателен кодекс.



Министерство на вътрешните работи ревизира и за търсени лица.



 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР