Производството на електромобили може да коства съкращаването на 410 000

...
Производството на електромобили може да коства съкращаването на 410 000
Коментари Харесай

Електроколите режат 400 хил. работни места в Германия

Производството на електрически автомобили може да коства съкращаването на 410 000 работни места в Германия до 2030 година, заяви в понеделник " Ханделсблат " (Handelsblatt), базирайки се на държавни съветници.

Само при производството на мотори и трансмисии ще бъдат изложени на риск към 88 000 работни места, показва немският всекидневник, базирайки се на отчет на Националната платформа за бъдещето на подвижността (NPM) - съвещателен съвет към държавното управление на Германия.

Двигателите на електрическите коли се създават от по-малко елементи и изискват по-малко поддръжка, в сравнение с моторите с вътрешно горене, което може да докара до съществени съкращения на личен състав, се споделя в отчета.

Производството на транспортни средства ще бъде в допълнение автоматизирано и няма да бъде належащо поддържането на настоящето равнище на работна претовареност в автомобилната промишленост, декларира пред " Ханделсблат " ръководителя на NPM Хенинг Кагерман.

През 2018 година заетостта в автомобилната промишленост в Германия доближи 834 000 работни места, което е най-високото равнище от 1991 година насам.

Водещата асоциация на автомобилната промишленост в Германия (VDA), която през декември също предизвести за повече съкращения на работни места през 2020 година заради спад в продажбите на коли в международен мащаб, разяснява, че прогнозата на NPM се основава на " нереалистичен краен сюжет ", съобщи немският вестник.

Автомобилната промишленост, която е значим мотор за напредък на най-голямата европейска стопанска система, форсира проектите си за стартиране на електрически транспортни средства предвид на устрема на Европейския съюз за по-нататъшно понижаване на нездравословните излъчвания на въглероден диоксид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР