Производственият космически кораб REV1 ще излети за първи път в

...
Коментари Харесай

Европейски компании планират производство в космоса


Производственият галактически транспортен съд REV1 ще излети за първи път в края на 2025 година
(снимка: Space Cargo Unlimited)

Регистрирана в Люксембург компания разгласи, че е подписала съглашение за планиране на безпилотен галактически транспортен съд за многократна приложимост, предопределен за произвеждане в орбита. Сделката е сред Space Cargo Unlimited и Thales Alenia Space.

Корабът, наименуван REV1, ще излети за първи път в края на 2025 година Подобно бързо внедряване е допустимо, с помощта на безпилотна скица, която фрапантно ще опрости дизайна и структурата на кораба, отбелязва SpaceNews.

Безпилотният уред „ с размерите на компактна кола ” ще може да носи до 1000 кг потребен товар. Това е доста повече, в сравнение с може да си разреши пилотиран транспортен съд, в който по-голямата част от оборудването ще бъде ориентирано към отбраната на здравето и живота на водачите.

Но вътре в REV1 ще се поддържа налягане, което е належащо за произвеждане и осъществяване на опити, в това число с биоматериали. Производствените процеси и научните опити ще се правят след съединяване на REV1 с автоматизирана орбитална станция в ниска околоземна орбита.
още по темата
Станцията също се проектира от концерна Thales Alenia Space. Благодарение на слънчевите панели и електрическите ракетни мотори, тя ще може да остане в орбита към 10 години – това са към 20 задачи на REV1.

Експериментите и производството сигурно могат да бъдат проведени на борда на кораба, без докинг към станцията. Space Cargo Unlimited дава обещание да стартира такива действия още на първия стадий от контракта с Thales Alenia Space.

След привършване на производството и опитите, REV1 ще навлезе в атмосферата и ще изхвърли с парашут „ плодовете на своя труд ” към повърхността на Земята.

Space Cargo Unlimited твърди, че към този момент има предварителни съглашения за индустриални планове в орбита. Компанията дава обещание да опише повече за проектите си преди първото изстрелване на кораба. Това могат да бъдат контракти с фармацевтични компании, разработчици на галактически системи и всеки, който се интересува от произвеждане и биология в микрогравитация.

За да ремонтират и възстановят корабите и да ги приготвят за нови изстрелвания, сътрудниците ще основат „ галактически гараж ” в Торино. Вероятно там ще се прави товаренето и разтоварването на кораба.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР