Производителите на електрически автомобили (EV) предлагат все по-големи отстъпки, за

...
Производителите на електрически автомобили (EV) предлагат все по-големи отстъпки, за
Коментари Харесай

EV секторът компенсира ниското търсене с отстъпки

Производителите на електрически коли (EV) оферират все по-големи отстъпки, с цел да компенсират ненадейно ниското търсене в редица основни района по света. Това е първият път от най-малко четири години, в който се постанова предлагането на спомагателни благоприятни условия за клиентите, с цел да се резервира равнището на продажби. Важно конкретизиране обаче е, че тогава общите продажби на EV бяха 2.3 млн. броя, до момента в който за тази година се чакат продажби на най-малко 14 млн.

Тенденцията обгръща пазари като Съединени американски щати, Англия, Германия и Китай, което води до действителни терзания за маржовете на облага на другите компании. Макар специфичните оферти да бяха постоянно срещани преди пандемията, равнищата на отстъпките, които се следят сега, не са виждани.

Продажбите и финансови данни, събрани от HSBC, демонстрират, че производителите на коли за първи път би трябвало да оферират покупко-продажби за модели акумулатори, с цел да продават транспортните средства, които имаха дълги описи на чакащи едвам преди година.
Реклама
В Обединеното кралство междинната отстъпка през октомври е с 11% под целесъобразната цена на дребно, до момента в който в Съединени американски щати е 10%. Преди година отстъпки съвсем не се предлагаха в Германия, само че сега фирмите понижават цените си с към 7%, с цел да привлекат купувачи. Пазарът в Съединени американски щати Промоциите на локалните търговци са в разнообразни форми, като има благоприятни условия и за финансиране. Ford да вземем за пример предлага отстъпка от 7500 $ в допълнение към федералния данъчен заем за някои пикапи F-150 Lightning. Volkswagen предлага договорка за лизинг за електрическия SUV ID.4 без първична вноска.

Средно клиентите получават отстъпка от към 2 хиляди $ за електрически автомобил през септември спрямо година по-рано, когато са платили награда от 1500 $ по отношение на коли, които са задвижвани от мотори с вътрешно горене, демонстрират данни на уеб страницата за извършване на покупки на коли Edmunds. Купувачите в целия отрасъл са платили към 930 $ по-малко от целесъобразната цена през септември съгласно данните на Edmunds.

Пазарният водач Tesla понижи цените тази година в цялата си гама, като началната цена на някои модели падна с почти една трета. Ford Motor също понижи цената на своя SUV Mustang Mach-E най-малко два пъти тази година. " Видяхме, че цената пада доста по-бързо, в сравнение с чакахме ", сподели пред The Wall Street Journal Джон Лоулър, основен финансов шеф на Ford.

Освен това EV са едни от най-бавно продаваните модели. През септември продажбата на подобен вид автомобил е отнемал приблизително повече от два месеца спрямо към месец за транспортни средства, задвижвани с газ, и единствено три седмици за хибрид, задвижван от газ, демонстрират данните от Edmunds. На какво се дължи потребността от отстъпки Най-голямата причина за началото на промоционални акции от страна на производителите е ниското търсене. Това е ненапълно предстоящо, откакто първичният взрив на EV мина и хората, които биха били склонни да вземат такова решение, към този момент са го създали.
Реклама
" Винаги щяхме да стигнем до точката, в която етапа на ранно приемане щеше да завърши и щеше да би трябвало да извършите преход към всеобщо приемане ", сподели пред Financial Times Алекс Смит, който ръководи Volkswagen в Обединеното кралство.

Убеждаването на останалата част от потребителите обаче се оказва сложна задача. Главното терзание на евентуалните купувачи е незадоволително развитата инфраструктура за този вид коли. Според редица анализатори и специалисти, щом необятната общност бъде уверена, че е достигнато нужното равнище на мрежата за зареждане на EV, продажбите ще се усилят съществено.

Друг проблем е цената, само че тази спънка е известна още от появяването на промишлеността, защото началните цени на EV неизбежно са по-високи от тези на колите с мотори с вътрешно горене. За сметка на това поддръжката и зареждането са по-евтини. Доскоро понижаващите се цени на батериите и софтуерните усъвършенствания поставяха електрическите автомобили на една ръка разстояние от бензиновите съперници. Потребителите, които биха могли да зареждат вкъщи, биха разкрили, че общите им разноски - от време на време наричани " обща цена на владеене " - са идентични с тези на колите с мотор.

По-високите лихвени проценти и произлизащите от това по-високи разноски за финансиране обаче напълно трансформираха икономическата действителност, което докара до повишаване. Цените на колите се покачиха навсякъде, само че тази на електрическите автомобили се усили по-бързо, като разноските за лизинг се усилиха повече за колите, работещи с акумулатори, заради по-стръмния спад на цената при препродажба.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР