Професор Тодор Кантарджиев обясни, че ако той и другите специалисти

...
Професор Тодор Кантарджиев обясни, че ако той и другите специалисти
Коментари Харесай

Кантарджиев се тупа в гърдите: Ако не бях аз 50 000 българи щяха да умрат от COVID-19

Професор Тодор Кантарджиев изясни, че в случай че той и другите експерти от разпуснатия към този момент НОЩ, не бяха въвели толкоз строги ограничения през март и април предходната година, жертвите в България от ковид ната зараза са щели да бъдат 50 хиляди. Отстраненият шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания за следващ път акцентира, че е доста значимо хората да се имунизират.

Кантарджиев подлага на критика остро тези, които приказват против имунизирането.

" Хората би трябвало да се имунизират. Правим каквото можем, само че има объркващи хората послания, което бави имунизацията. " Ще се ваксинираш ли? ", " Не, тъй като умират имунизирани хора "... ей такива неща объркват хората. Това е срамно за общество, което е с искания за висока обща просвета ", разяснява проф. Кантарджиев при гостуването в Нова телевизия.

" Трябва да се натисне газта, най-съществен е персоналният образец - от врата на врата. Колегите лекари да изясняват на хората и да схванат, че би трябвало да се имунизират. Преди имахме по 35 хиляди дневно, в случай че се беше задържала тази численост, в този момент щеше да е по-добре. А тя падна на половина и хората мъчно се навиват да се имунизират ", продължи той.

" В Русия разпространяването на Делта разновидността през миналата седмица имаме 31 % увеличение на броя на новите случаи ", изясни Кантарджиев, който през уикенда беше измежду роми, обяснявайки им какъв брой е значимо да се имунизират.

" Голяма част от популацията, ромското, по нашите обитаеми места, не са имунизирани. Правим каквото можем. Новите разновидности в този момент не са рискови, тъй като имунизациите към момента работят. От английския вариант, да вземем за пример, в случай че си имунизиран със сегашните ваксини, няма да се разболееш. А Делта разновидността може да те удари, само че леко, не е обезпокоително ", сподели експертът.

" Сега е значимо хората да са спокойни на открито, да се събират с другари, бирариите работят. Второто нещо е колкото се може повече хора да се имунизират. 45 милиона Астра Зенека се сложиха към този момент в целия свят ", сподели той.

" Лошото е, че позволяваме да приказват хора, които не са експерти. Те плашат единствено. И като стартират репресии и говорене, че НОЩ не е направил нищо, по какъв начин да вървят да се имунизират хората...

Ако не бяха строгите ограничения предходната година, които въведохме - март и април, щяхме да имаме 50 хиляди умрели от К-19. Тогава лекарите не желаеха да лекуват, отказваха се, нямаше маски. Аз януари купих маски и защитни костюми за Националния център по заразни и паразитни заболявания, тъй като знаех какво се задава ", добави проф. Кантарджиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР