Професионалната футболна лига на Швейцария предложи задължително носене на маски

...
Професионалната футболна лига на Швейцария предложи задължително носене на маски
Коментари Харесай

В Швейцария предлагат мерки за наполовина пълни стадиони през следващия сезон

Професионалната футболна лига на Швейцария предложи наложително носене на маски от феновете и възбрана за пътуването на почитателите като метод за допускане на повече хора на стадионите от идващия сезон.

От Лигата обявиха, че сходни ограничения ще разрешат да се употребява най-малко половината от потенциала на всеки стадион, когато стартира новата акция на 11 септември.

" Връщането към обикновено положение допустимо най-скоро е доста значимо за оцеляването на клубовете ", се споделя в изказване на Лигата.

Двете дивизии на швейцарското състезание бяха спрени през март заради пандемията от ковид и рестартирани през юни с до 1000 души, на които беше позволено да участват на мачовете според държавните разпореждания.

" Въпреки това, тази мярка по никакъв метод не усъвършенства икономическото състояние на футболните клубове ", споделиха от Лигата и прибавиха, че за разлика от по-големите лиги, клубовете в Швейцария зависят в огромна степен от приходите от билети и продажбите на продукти, с цел да оцелеят.

От Лигата оповестиха, че санитарните протоколи за идващия сезон, които би трябвало да бъде утвърдени от държавното управление, включва " наложително носене на маски във всички зони на стадиона ".

" От новия сезон футболните срещи още веднъж би трябвало да са налични за по-широка аудитория. Ако незабавно не завоюват от доходи, доста футболни клубове скоро ще бъдат застрашени от неплатежоспособност ", се споделя в изказването.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР