Отборът на САЩ постигна първа победа на Световното първенство по

...
Отборът на САЩ постигна първа победа на Световното първенство по
Коментари Харесай

Първа победа за САЩ на Световното по хокей, Чехия обърна Норвегия

Отборът на Съединени американски щати реализира първа победа на Световното състезание по хокей на лед за мъже, откакто съкруши с 6:1 (2:0, 2:1, 2:0) тимът на Германия и по този начин се реваншира пред почитателите си за петъчното проваляне от шведите с 2:5.

Джони Годрьо и Майкъл Кесерлинг вкараха по гол и подадохa за други два, до момента в който останалите попадения бяха осъществени от капитана Брейди Ткъчък, Люк Хюз, Тревър Зеграс и Майкъл Ейсмонт.

Срещата в Група В в Острава беше равностойна доникъде на втората третина, когато германците се пробваха да се върнат в мача и сътвориха много проблеми пред вратата на Съединени американски щати. Те понижиха с гола на Ясин Елиз, само че последователно отпадаха физически и разумно позволиха нови три шайби в мрежата си.

Първият вратар на американците Алекс Лайън избави 14 изстрела, преди да бъде сменен поради травма в ръката от Трей Аугустейн в 3:27 минута на междинния интервал. Резервата, който пази за тима на Мичиганския университет, се наложи да се намесва при 11 изстрела.

Ткачък откри резултата в 12:15 минута след изстрел на Кесерлинг от синята линия, а той просто подложи стик. Защитникът Кесерлинг самичък вкара второто попадение, а при започване на втората част Годрьо при числено предимство усили на 3:0 след пас на Матю Болди, който играе за Минесота в НХЛ.

В другата среща от група В Латвия изпита непредвидени компликации и се пребори с Полша чак с продължение – 5:4 (0:1, 1:1, 3:2, 1:0). Капитанът Каспарс Даугавинс с втория си гол в мача обезпечи триумфа на латвийците, вкарвайки в 3:29 минута на продължението.

Тимът на Полша, в който личаха имената на играчи от ниските дивизии на Канада, както и от чешкото и немското състезание, на три пъти повеждаше в резултата, само че пък по-малко от три минути преди края се избави от проваляне. За динамичността на дуела приказва и фактът, че латвийският вратар избави 37 изстрела против 22 за американеца Джон Мъри, който пази на Полша.

И за двата тима това беше първи мач на шампионата, като Швеция, Съединени американски щати (с два мача), Казахстан и Германия (с два мача) имат по 3 точки и водят в групата.

След триумфа на Канада, пристигна ред и на тима на Чехия да излезе на леда, с цел да запише втора победа. След сложното 1:0 над Финландия с дузпи в петък, в този момент чехите трябваше да вършат поврат от 1:3 до 6:3 (2:3, 1:0, 3:0). В друга мач от групата Дания отнесе Австрия с 5:1 (2:1, 1:0, 2:0) и записа първи три точки в актива си.

Роман Червенка, който вкара решителния гол ден по-рано, в този момент се отличи с два гола за чехите. Останалите четири бяха дело на Ондржей Беранек, Ондржей Палат, Матей Странски и Либор Хайек. Вратарят им Петер Мразек избави 48 удара.

Играещият в шведското състезание Йоахим Блихфелд вкара два гола и подаде за още един за Дания, която имаше проблеми с австрийците единствено една тренина.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР