Проф. Антоанета ХристоваБариерата за влизане в Народното събрание трябва да

...
Проф. Антоанета ХристоваБариерата за влизане в Народното събрание трябва да
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Христова: Парламентът трябва да се изчисти от хора, събрани от кол и въже

Проф. Антоанета Христова
Бариерата за влизане в Народното събрание би трябвало да се вдигне. Така хора, събрани от прът и въже, ще се изчистят от парламентарната среда. Качеството там е доста ниско и е належащо да бъде усъвършенствано, а това може да стане посредством разработване на елити, съобщи проф. Антоанета Христова, политически анализатор от Българска академия на науките.

Според нея ясно е, че „ Продължаваме промяната “ не са мечтан сътрудник и управническата декларация на партията имала предупреден крах. Вероятността за триумф на третия мандат пък била 4-5%. И се отива на избори.

„ Президентът е влезнал в обувките на личната отбрана и се показва като облик, който подава ръка. Но когато си направил такова разделяне сред политическите сили, не може да очакваш, че елементарно ще си протегнат ръка. Всичко е спектакъл и си проличава “, сподели проф. Христова пред БНР. Според нея Българска социалистическа партия ще получи третия мандат:

„ Президентът вижда себе си като човек, определен най-вече от левицата. И това ще бъде жест към левите гласоподаватели. Фактът, че за трети път Корнелия Нинова няма да може да сформира държавно управление, ще изиграе отрицателна оценка за нея като водач. И двете неща са в плюс за президента Румен Радев “, счита проф. Христова.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР