Проектокабинетът на Слави Трифонов би бил чудесно служебно правителство в

...
Проектокабинетът на Слави Трифонов би бил чудесно служебно правителство в
Коментари Харесай

Дайнов: Дързък ход на Трифонов, но без дълбочина

" Проектокабинетът на Слави Трифонов би бил отлично служебно държавно управление в мирни времена. Ходът му е внезапен, в никакъв случай не е юридически, само че няма дълбочина - неналичието на разпознаваеми фигури от неговите съдружници в този кабинет го прави дръзновен, само че без дълбочина ". Коментарът направи в изявление пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

Той добави, че водачът на Има Такъв Народ е подценил политическия проблем, който имат Демократична България и ИМВ:

" Те са сред чука и наковалнята. Ако поддържат този кабинет, от който отвред мирише на Национална движение „Симеон Втори", ще ядат пердах от своите почитатели. Ако не го поддържат, Слави Трифонов ще каже, че основават безпорядък и са отговорни, че няма държавно управление ".

По думите на проф. Дайнов решението е щяло да е елементарно за Трифонов, в случай че e имал задоволително опит, трябвало е да направи като президента със служебното държавно управление - да постави от всички, които го поддържат и явно би трябвало да са му сътрудници, и известни персони:

" Ако беше напълнил този проектокабинет с видни фигури от Демократична България и ИМВ, познати на хората. Ситуацията щеше да е друга ".

Според политолога са вероятни и нови предварителни парламентарни избори през есента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР