Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен и политически

...
Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен и политически
Коментари Харесай

Румен Радев: Проектът за Конституция на ПП-ДБ е некоректен и порочен!

„ Проектът за промени в Конституцията е юридически необразован и политически циничен “.  Това разяснява президентът Румен Радев във връзка препоръчаните промени в Конституцията от страна на ПП-ДБ, които лимитират пълномощията на президента.

„ Опитът да се изтрие 3 март от националния календар е нападение против историята, против идеалите на българските възрожденци, против хилядите починали за свободата ни. Категорично срещу съм против такива опити “, сподели още президентът

Изявлението си Радев направи по време на форума „ Автомобилната промишленост среща властта “ в София Тех Парк.

" След едно доста дълго приготовление на публиката за идни чудодейни промени в правосъдната система, за правосъдна промяна – обществото ни очакваше работещи решения, които да водят към повече правдивост и отчетност, към по-малко политизация а правосъдната система. Вместо това ни се сервира изненадващо национално разделяне и офанзива против президентската институция и локалната власт ", безапелационен беше президентът.

„ Колкото по-ниска е легитимността на едно ръководство, толкоз повече то е стреми да закрепи своята власт с административни и силови ограничения. Явно ръководещите виждат в служебните кабинети някаква опасност. Но очевидно опасността е от осъзнаването на контраста – изключително сред последния длъжностен кабинет и последните работни държавни управления. Докато те създаваха рецесии – служебното ги решаваше. "

Според него последното постоянно държавно управление е демонстрирало управническа отпадналост и разпад заради неопределими вътрешно-политически несъгласия.

Той счита, че всяка смяна в законите, която се прави поради някаква персона е неверен метод и той се връща с противоположен знак към тези, които го вършат.

На въпроса дали ще се вложат още връзките сред институциите и държавното управление, поради този план, той иронично отговори:

“Явно когато нямаш работещи решения за сегашното и за бъдещето започваш война с предишното. Опитът да се изтрие 3 март от националния календар е нападение против историята, против идеалите на българските възрожденци, против хилядите починали за свободата ни. Категорично срещу съм против такива опити “, сподели Радев по отношение на концепцията на ПП-ДБ 24 май да бъде народен празник, а не 3 март “.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР