Проектът Горски Графити“, който има за цел да обедини графити

...
Проектът Горски Графити“, който има за цел да обедини графити
Коментари Харесай

Инициативата „Горски графити“ ще гостува и в Бургас

Проектът „ Горски Графити “, който има за цел да сплоти графити изкуството и екологията, се придвижва на брега на родното Черноморие и ще гостува в края на август в Бургас.

Художникът Тим Топалов ще работи на терен от 25 до 30 август в часовия диапазон от 10.00 до 18.00 часа в парк „ Минерални бани “ в кв. „ Ветрен “.

Проектът „ Горски графити “ съставлява поредност от графити съоръжения, обединени от тематиката за запазване на горското благосъстояние на България и отбрана на биоразнообразието в определените региони. Инициативата цели да обхване пет български града – Шумен, Бургас, Добрич, Перник и София. За всеки един от тези градове ще бъде направено самостоятелно и неповторимо по рода си произведение на изкуството под формата на мобилно пано от гипс картон, изрисувано със спрейове.

Организаторите от план „ Горски графити “ канят бургаските младежи и доброволци да посетят мястото, с цел да се насладят на креативния развой, само че и да се включат в реализацията на арт инсталацията.

В основата на плана стои концепцията за основаване на изкуство със обществена идея, което да насочи вниманието на жителите към публично значими и наболели тематики, каквито са отрицателните последствия от антропогенната активност върху околната среда.

Инициативата се осъществя с поддръжката на Община Бургас, „ Бургас харесва младите “ и магазини „ На мрачно “.

Проектът е идейно продължение на Националния юношески конкурс „ Изкуството ще избави Земята “ за основаване на изкуство на обществена тематика, който се осъществя сполучливо в края на 2021 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР