Проект човечество“ успех или провал? Изглежда, че днес цялата Планета

...
Проект човечество“ успех или провал? Изглежда, че днес цялата Планета
Коментари Харесай

Високопримативните хора са лесно управляеми, тъй като нямат собствено мнение ~ Александър СВИЯШ

Проект „ човечество “ триумф или неуспех?

Изглежда, че през днешния ден цялата Планета (като едно живо същество) е заинтригувана да бъде понижена разумността на хората (в региона на науката, техниката и технологиите), с цел да бъде по-малко нагрявана и затрупвана с отпадъци, както и с цел да бъде лимитирано унищожаването на естествените запаси и горите. Всъщност тези процеси са към този момент задействани, защото числеността на популацията с преобладаващо инстинктивно държание непрестанно се усилва - популацията на страните, ситуирани в Африка и Азия, пораства и мигрира в Европа и Америка. А числеността на коренното население на европейските страни понижава, защото инстинктът за продължение на рода спи, а разсъдъкът диктува на индивида да не обременява живота си с грижи, свързани с развъждането на деца. Този затворен кръг съставлява занимателна картинка: колкото по-бързо се придвижваме напред в региона на науката, толкоз по бързо ни сполетява екологична или някакъв различен тип злополука, която още веднъж разсънва у нас инстинктивното (може да го разбирате и като животинското) начало.

Как да прецените до каква степен мощно се демонстрира у вас инстинктивното начало, т.е. доколко сте примативен човек?

Можем да създадем примерни експертни оценки за установяване степента на примативност, присъща за жителите на разнообразни страни. Това ще са междинни оценки във връзка с цялото население на съответната страна. Естествено, прочут брой хора всред жителите на другите страни се отличават със доста по-висок или по-нисък % примативност. И по този начин, най-високи са индикаторите на примативност при жителите на страни, ситуирани в Африка, Азия и Близкия Изток. Средната оценка на тяхната примативност е 75-80%. Жителите на страни, ситуирани в Средна Азия и Кавказ (бивши републики на СССР) са със междинна оценка на примативност 65-70%. Примативността на жителите на Русия може да бъде оценена приблизително 55-60%, като тези проценти понижават заради стабилизирането на икономическата и политическата обстановка в последните години. Примативността на коренното население на Съединени американски щати (без афроамериканците) може да бъде оценена приблизително с 40-45%, а на жителите на Европа (с изключение на южните страни) - 20-25%. Оценките са експертни, защото не са провеждани съществени проучвания на този индикатор.

Характерни черти на хората с висока примативност

Точно позициониране на личната си персона в човешката подчиненост (т.е. вземане предвид на държанието с мястото в групата) и най-често много ниска самокритика. Необходимост от външен всесилен настойник, който дефинира какво би трябвало да се прави и при положение на заплаха да играе ролята на бранител. Несъзнателно прехвърляне правото за вземането на значими решения на лица, заемащи по-високо състояние в обществото (… когато пристигна господарят, той ще реши какво и как…)

·      Крайна набожност, придружавана нормално от строго регламентиране на държанието и също толкоз строги санкции при нарушаването на ритуалите.

·      Висока емоционалност, лесна възбудимост и настъпателност (понякога този симптом липсва заради изпълняването на религиозните наставления или възприетия метод на живот).

·      Предимство на връзките и връзките над закона, потребление на закона за персонални цели, високо равнище на корумпираност (случват се и изключения).

·      Силна нужда да се сътвори семейство, последвана от раждане на огромен брой деца. Висока половост при мъжете.

·      Силна нужда да се поставят грижи за роднините. Силни роднински връзки. Склонност към гуляи и гостолюбие. Силно увлечение към другарство.

·      Силен блян за намиране на „ своята “ група и нападателно отношение към тези, които не споделят концепциите на тази група, без значение дали членовете й са обединени съгласно национални, религиозни или други желания.

·      Силна взаимозависимост от удоволствията, едва опълчване на зависимостите. Очакване на знамение, мощна обвързаност към хазартни игри и опиати със податливост към взаимозависимост.

Характерни черти на хората с ниска примативност

·      Доверие в личните сили и силата на научни и познания, слаба взаимозависимост от външни сили. Ниски нужда от вяра.

·      Висока цена на живота, почитание към всеки човек, приемливост в връзките. Признаване правото на всеки човек на персонална независимост и отсам признанието на еднополовите бракове.

·      Доминиране на рационалното мислене над страстите, ниска емоционалност.

·      Доминиране на закона над връзките и връзките, ниска корумпираност.

·      Слаби роднински връзки, въздържаност при общуването.

·      Слаб блян за възпроизвеждане на рода. Сдържаност на страстите, създаване на фамилни връзки с висока степен на персонална независимост, почитание на правата на колегата.

·      Липса на неволен блян за принадлежиш към някаква група.

Нека в този момент да разгледаме по какъв начин могат да се демонстрират разликите при хора с ниско и хора с високо равнище на примативност в съответните житейски сфери.

Самооценката

Да разгледаме самооценката, която е доста значима част от живота и се демонстрира в чувство за личната ни значителност и разбиране на самия себе си като значим детайл от мирозданието.

Обикновено хората с високо равнище на примативност живеят в рискова среда, при тежки условия, където животът им е заплашен от голям брой рискове. Човек може елементарно да загине и заради тази причина нито личният, нито непознатият живот съставляват сериозна полезност. Той става лесна жертва в името на всевъзможни хрумвания – религиозни и териториални, или на ползите на разнообразни кланове, с цел да бъде непокътнато това, което е признато да се счита за чест в съответната група, както и по доста други мотиви. Съвсем естествено е, че в този случай самооценката е доста ниска, човек се стреми да живее заобиколен от близки хора (близки по кръв, по народност, по вяра и т.н.). Попаднал в непозната среда, той неумишлено (стаден инстинкт, инстинктът на глутницата) се стреми да откри близки по кръв (националност, месторождение и т.н.) хора и да поддържа връзка с тях. Такива общини и (землячества) се основават от хора, които са преселници в разнообразни страни. В средата на съотечественици хората намират другарство, поддръжка, чувство за защитеност.

Високопримативните хора са елементарно управляеми, защото нямат лично мнение и делегират правото си на взимане на решения на тези, които имат по-висок сан от тях (на наместника на Бога - главата на религиозната общественост, царя, шаха, президента, началника, командира и т.н.) Те са подготвени да възприемат всеки един от методите, по които ги ръководят, като даденост и по тази причина в страните, обитаеми с доминиращ брой високопримативно население, властта се упражнява от тирания или монархия и се предава по завещание. И тъй като хората имат ниска самокритика, те търсят отбрана и помощ от някакви външни сили, като не разчитат на себе си. Затова в такива страни религията има доста мощно въздействие, ритуалите се съблюдават строго и всички стъпки в живота на обособения човек са прецизно предначертани. Ако религията не е толкоз строга, доста известно е търсенето на помощ от разнообразни видни магьосници, шамани, ясновидци или вълшебници.

Обикновено високопримативните хора съвсем не имат вяра, че нещо в живота им може да се промени с помощта на личните им старания, и по тази причина доста постоянно разчитат на Чудо. Оттук произлиза и необятната известност на всевъзможни лотарии, хазартни игри и други игри с облаги. При това, защото рационалното начало е едва развито, а вярата в Чудото господства, хората не могат д управляват влечението си към хазарта (включително и към алкохола и към наркотиците). Като схващат добре повода за това, нормално религиозните и всемирски управляващи вкарват строги забрани за хазартните игри, алкохола и опиатите.

Нископримативните хора вземат съзнателни решения и обстановката в една такава общественост е радикално друга. Тук всеки човек се усеща като Личност, имаща избрани права и лично мнение. Много е мъчно такива хора да бъдат принудени да създадат избран избор защото те са привикнали да мислят и да вземат независими решения. Разбира се, благодарение на масираното влияние на медиите, които употребяват модерни психо-технологии и на тях може да им бъде натрапено някакво решение, само че за напълно стеснен интервал от време. Не след дълго те ще стигнат до извода, че са излъгани и ще потърсят отговорност от тези, които са ги манипулирали, без значение от длъжността, която заемат. Ние от време на време ставаме очевидци на сходни образци в страните с развита народна власт, когато пред Темида застават политици от всевъзможен сан, даже и от най-голям.

В страни с преобладаващо високопримативно население това е невероятно. И не тъй като там няма народна власт, а тъй като хората там са разнообразни. Опитът да бъде натрапен либерален модел на ръководство в страна с високопримативно население води до резултати, които са повече от печални. Реалните господари на страната, възползвайки се от демократичните принадлежности, си обезпечават успеха на изборите и не престават да ръководят, сдобили се към този момент със статута на „ ръководители на цивилизовано общество “. Докато самооценката и самосъзнанието на популацията не стигне несъмнено равнище (примативността на популацията не се понижи до 40-45%), демократичните форми ще бъдат доминирани от ползите на разнообразни кланове, т.е. от връзки, присъщи за стадото.

От: „ Смисълът на живота “, Александър Свияш, изд. „ СофтПрес “, 2012 година
Снимка: Александър Свияш; youtube.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР