Продължават преговорите за политиките в сектор „Земеделие“. Нуждата от напояване,

...
Продължават преговорите за политиките в сектор „Земеделие“. Нуждата от напояване,
Коментари Харесай

Преговорите в сектор Земеделие: Налагането на таван на субсидиите сред спорните моменти

Продължават договарянията за политиките в бранш „ Земеделие “. Нуждата от напояване, завишаването на контрола при производството на храни, стимулирането на локални производства и подпомагането на сензитивните браншове, като отглеждане на животни и на плодове и зеленчуци - това са концепциите, към които партиите на този стадий имат цялостно единодушие.
Очаквано налагането на таван на дотациите и комасирането на земята са противоречивите моменти, по които евентуалните сътрудници в държавното управление, занапред ще търсят единодушие, осведомят от БНР.

България е страната, в която най огромен дял от европейските дотации се получава от минимален дял аграрни производители, припомниха от „ Да, България “.

„ В България земеделието е накриво и по тази причина би трябвало да се обърне съществено внимание за по този начин нареченото налагане на тавани на заплащанията. Може да се употребява таванът на заплащанията от 100 хиляди лв. “.

От Има Такъв Народ обаче предизвестиха:

„ Това би трябвало да стане на база на един доста сериозен разбор, тъй като голяма част от земеделската земя в България се арендова. Това значи, че една голяма част от тези дотации през арендата влизат в икономическия живот на страната ни. "

От Българска социалистическа партия също се въздържаха от поддръжка за таваните.

„ Там би трябвало да бъдем извънредно деликатни и за нас е значимо не по какъв начин да накажем тези огромните и да им махаме с пръст, а е значимо този таван с какво това оказва помощ на дребните и междинни производители. “

„ Продължаваме промяната “ поддържат концепцията за налагане на таван на дотациите, само че не загатнаха съответна сума, до която би трябвало да се лимитират сумите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР