Продължаващите 4,5 часа скандали на т.н. тържествено заседание на 48-о

...
Продължаващите 4,5 часа скандали на т.н. тържествено заседание на 48-о
Коментари Харесай

ДПС с бомбастично решение - 48-ят парламент с пълен мандат, докрая избират председател

Продължаващите 4,5 часа кавги на тъй наречените тържествено съвещание на 48-о Народно заседание, поради които не може да бъде определен негов ръководител, насърчиха депутатите към екстравагантни хрумвания и възприятие за черен комизъм.

Това стана ясно от шеговитото известие на депутата от Движение за права и свободи Ихсан Хаккъ, че в Движение за права и свободи са взели решение сегашният некадърен да стартира работата си без ръководител парламент да изкара цялостния си 4-годишен мандат и до края му всеки божи ден да избира ръководител.
-->
Това произтича и от дупката на Конституцията, която не третира ситуацията, при което първият избор на пръв сред равни се проваля. Депутатите взеха решение да открият втора процедура за това, само че не е несъмнено дали тя дава отговор на условията на главния закон. За сметка на това се разбра, че процедурно първият ден за конституирането на Народното събрание може да продължава дни, седмици и месеци, а евентуално и години наред, в случай че се афишират няколкочасови почивки до идващия ден и се стартира изначало.

При всички случаи първият работен ден на депутатите не може да завърши преди да е определен ръководител на Народното събрание. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР