Продължаваме промяната внесе закон за КПКОНПИ, с който реално създава

...
Продължаваме промяната внесе закон за КПКОНПИ, с който реално създава
Коментари Харесай

Грешките на Кирил и Асен или експертизата на Борисов, Доган и Слави?

" Продължаваме промяната " внесе закон за КПКОНПИ, с който действително основава втора прокуратура. Защото първата не работи. Преди време Министерство на вътрешните работи арестува Бойко Борисов и сие по същата причина - тъй като прокуратурата не работи.

От ГЕРБ, Движение за права и свободи и присъдружната им - както се оказа - партия " ИТН " пищят, че всичко това нарушава Конституцията и законите на страната.

Вярно е.
Но за коя Конституция приказваме?
За тази, която бетонира прокуратурата по руски модел. Чадър за едни, бухалка за други. Отговорна единствено и само пред задкулисието, което я е назначило. Не пред някоя институция, още по-малко пред жителите.

Задкулисието, чието политическо посланичество са ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН ".

Ситуацията е революционна. Има една огромна група българи, за която актуалното статукво е нетърпимо. Статуквото се въплъщава от ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН ", прокуратурата на Гешев. “Олицетворенията” бранят модела гневно и не позволяват даже най-малка промяна в него.

В края на XVIII в. във Франция е било нелегално да свалиш краля от власт. Но това въпреки всичко се е случило. Ако тогава аристокрацията просто се беше лишила от привилегията да не заплаща налози, то френска гражданска война можеше и да няма.

" Хората си учредяват ръководство, което извлича справедливата си власт от единодушието на ръководените. Щом една форма на ръководство се окаже пагубна, народът има правото да я видоизмени или отстрани и да учреди ново ръководство, поставяйки основите му на такива правила и организирайки властта му по подобен метод, каквито му се чинят най-подходящи, с цел да подсигуряват неговата сигурност и благополучие ".

Цитат, с дребни съкращения, от декларацията за независимостта на Съединени американски щати, призната малко преди френската гражданска война. Това са фундаментите на западните общества, към които и ние принадлежим - никакви привилегии за върхушката и право на народа да трансформира властта, когато тази власт не е обективна.

Гарантира ли сегашната ни Конституция обективна власт, сигурност и благополучие за народа? Не, несъмнено. Особено що се отнася до върховенството на закона,

Ако ГЕРБ, Движение за права и свободи и присъдружната им партия " ИТН " се съгласят на промени в Конституцията, които да накарат прокуратурата да работи в публичен интерес, а не в техен частен, публичното напрежение ще бъде свалено. И ще се върне нормалността и държавността, както пледира постоянно Мустафа Карадайъ.

Проблемът е, че под нормалност той схваща това, което беше до момента. А то не е обикновено и огромна част от българите към този момент го осъзнаха. Вярно, незадоволително огромна част от тях. Партиите, които са в действителност за смяна, нямат парламентарно болшинство.
В България хората, които са уверени европейци, винати са били малцинство
Но в последна сметка точно те са надделявали. Още от Възраждането насам.

На тези хора се дължи основаването и съществуването на актуалната Трета българска страна. Те я поддържат. Ако някой ден престанат да го вършат и стартират да надвиват другите най-вероятно страната ще изчезне.

Повечето неточности на Кирил Петков и Асен Василев са им разрешени. Единствено не би трябвало да се забъркват в някаква корупция. Отсреща са ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН ". Всяка неточност на Кирил и Асен наподобява симпатична, когато я подлагат на критика хората на Бойко Борисов, Ахмед Доган, Слави Трифонов.

Противниците на Кирил и Асен ги ръфат като гневни кучета даже при най-малкия мотив. А мотиви те им дават, би трябвало да се признае, в обилие. Призивите към Кирил и Асен да седнат на една маса с ГЕРБ и Движение за права и свободи и да си приказват се ускориха изключително доста, откогато " ИТН " реши да напуща обединението.

Това е остаряла, изпитана рецепта на статуквото за задушаване на смяната. Точно това направи ГЕРБ с " Реформаторския блок " във втория си управнически мандат.
Промяна в колаборация със статуквото е невъзможна
Напротив, смяната би трябвало да очертае ясно пред българските жители разликите сред нея и статуквото. И на идните избори, които явно ще са скоро, да ги призове да гласоподават за същинската смяна, в случай че в действителност желаят такава.

Незнайно за какво обаче " Демократична България " продължава да се пробва да гради мостове към " ИТН ", с което единствено и само се обезличава.

Особено откакто се разбра, че от " ИТН " са търсили благоприятни условия за компромис с " Газпром ". И една от аргументите за отдръпването им е това, че Асен Василев изрично е отказал.

Любопитен подробност са диалозите на Кирил Петков с обособени депутати от " ИТН " за поддръжка на бюджета и държавното управление.

Подобни диалози са нормална процедура в конгреса на Съединени американски щати, да вземем за пример, където депутатите се избират мажоритарно. И са виновни на първо място пред своите гласоподаватели и след това пред партията си.
Същият този мажоритарен избор,
за който от дълго време има обективни публични тежнения в България. Същите, от които " ИТН " най-безсрамно се възползва, когато стартира политическата си кариера. Великолепна подигравка на ориста!

Разговорите за търсене на поддръжка, освен това оповестени обществено, не са пазаруване на депутати. Депутати си купуваха преди време от ГЕРБ, освен това с парите на данъкоплатците, през държавната дотация за партиите.

Разбира се постоянно има заплаха от " дребни фюрерчета ",когато на някого всичко му е разрешено. Даже и от огромни фюрери. Но тази заплаха е най-голяма тъкмо когато липсва господство на закона по европейски пример. Върховенство, каквото нашата Конституция не подсигурява.

Що се отнася до вас, уважаеми дами и господа от " ИТН ". Ако изказванията, че сте присъдружна партия на ГЕРБ и Движение за права и свободи ви наскърбяват, в случай че не желаете да бъдете наричани по този начин, то за вас има единствено едно решение:

Престанете да гласувате в Народното събрание дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи!
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР