Продължаваме промяната (ПП) върна неизпълнен втория мандат за съставяне на

...
Продължаваме промяната (ПП) върна неизпълнен втория мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Това усилие си струваше. Продължаваме промяната върна неизпълнен втория мандат

" Продължаваме промяната " (ПП) върна несбъднат втория мандат за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев в понеделник. Това се случи, откакто в петък болшинството в Народното събрание на партията.

" За страдание, този лист от национални цели с цели и задания за тяхното реализиране не получи задоволителна политическа поддръжка, само че съм сигурен, че това изпитание си струваше. Обсъждането, полемиката накъде би трябвало да се развие България през идващите месеци занапред следва ", сподели Николай Денков , който беше номиниран от Политическа партия за министър председател.

В отговор президентът Радев изрази страдание, че декларацията на Политическа партия с национални цели е била отхвърлена без спор. Той разяснява и изявлението на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов в неделя, който сподели, че с цел да има " устойчиво излизане от политическата рецесия, би трябвало да има някакво договаряне сред Политическа партия и ГЕРБ ".

" Вчера вашите съдружни сътрудници и съидейници от Демократична България, обявиха че единственият метод да се сформира държавно управление с третия мандат е, в случай че се реализира договореност сред ГЕРБ и вас, тъй че ви помоля да обсъдим този извънредно значим въпрос ", уточни Радев.

В президентската институция за връщането на мандата участваха и съпредседателят на Политическа партия Асен Василев и ръководителят на парламентарната група Андрей Гюров.

След като вторият мандат за сформиране на държавно управление беше върнат, следва Радев да връчи третия и финален на политическа мощ по собствен избор. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели в края на предходната година, че максимален късмет да направи кабинет има " Демократична България ". Готовност за сформиране на държавно управление изявяват от " Български напредък " на Стефан Янев и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Най-обсъжданият в Народното събрание вид е за нови избори, като за евентуални дати се считат 19 и 26 март. Други чакат президентът да забави процеса и да разгласи избори на 5 април. В конституцията не е разказан срокът, в който той би трябвало да връчи третия мандат.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР