„Продължаваме промяната“ набира самочувствие на основен политически играч, който ще

...
„Продължаваме промяната“ набира самочувствие на основен политически играч, който ще
Коментари Харесай

Добромир Живков: ПП набира самочувствие на основен политически играч

„ Продължаваме промяната “ набира самочувствие на главен политически състезател, който ще разпределя властовите запаси. Това разяснява пред БНР Добромир Живков, шеф на социологическа организация „ Маркет линкс “. Според него огромното отчаяние от Има Такъв Народ не е съумяло да смъкна градуса на тлеещото политическо напрежение от последните години, а служебните министри, основали Политическа партия, са посочили това, поради което огромна част от българските жители са подкрепили Има Такъв Народ.
„ Така че тази партия дава отговор на публичните упования. Освен това показва един лидерски модел от нов вид, макар че още веднъж имаме фиксация върху избрана персона. Но това е водачество, което е друго от водачеството при господин Борисов или при господин Трифонов “, счита той.

Живков вижда „ прекалено много инструментализъм “ в посланията на „ Продължаваме промяната “ и съгласно него се губи „ ценностната основа, която към този момент наподобява хлъзгава “.

Относно демонстрираното самочувствие от страна на водачите на Политическа партия, съответно на Кирил Петков, социологът уточни, че маркетингово това е метод, който дава както самонадеяност, по този начин и убеденост на симпатизантите, тъй че нов политически състезател с добър начален заряд, работещ на терен с условия и чуваемост на подобен вид послания, да може да се разгърне.

Социологът предвижда, че ще имаме смислена и по-конкурентна, по-изпълнена със наличие борба за най-високия пост в страната.

„ Преднината на настоящия държавен глава Румен Радев е отчетлива, само че не може да кажем изрично, че резултатът е предупреден “, счита Живков.

„ Движение за права и свободи не биха желали да наподобяват прекомерно покрай ГЕРБ с директна поддръжка за кандидатурата на проф. Анастас Герджиков, има и предпочитание да се покаже политическа еманципираност, което пък крие риск за по-нисък резултат на Герджиков “, означи още той.

От друга страна по думите му е налице „ малко разтърсен електорат на Движение за права и свободи “ на последните избори и в този подтекст издигането на лична кандидатура е метод за активизиране на този електорат.

„ Избирателната интензивност чакаме да бъде по-висока. Имаме всички учредения за такова очакване “, заключи Добромир Живков, визирайки изборите 2 в 1, ясните кандидатури за президент и политическото напрежение в разпределението на партийното въздействие в обществото.

Според него има много претекстове, много тласъци българските жители да излязат да гласоподават.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР