Продължавам да мисля, че актуализация на бюджета за тази година

...
Продължавам да мисля, че актуализация на бюджета за тази година
Коментари Харесай

Нещо се мъти за бюджета. Как ще изхарчат парите ни за 2022 г.

Продължавам да мисля, че актуализация на бюджета за тази година ще има, дружно с приемането на този за 2023 година, без значение дали ще има държавно управление, сподели през днешния ден пред медии във Варна президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той бе в морската столица за присъединяване в среща на норвежките и български сътрудници по плана " Отговорен обществен разговор за заслужен живот (Re-dial) ".

Димитров счита, че в бюджета ще има актуализация, която касае гарантирането на енергийните заплащания до края на годината. Силно съм угрижен от протичащото се в енергийния бранш, не мисля, че сме подсигурили енергийните обезщетения, разяснява още синдикалистът. Според него при цени, които стартират да стават галактически, е невероятно обезщетенията да се самофинансират. До едно равнище е допустимо обезщетенията да се самофинансират от енергийната система, над него обаче разходът за тях за небитовите консуматори е доста по-голям, в сравнение с облагата на енергийния бранш от износа и продажбата на ток, изясни Димитров.

Въпросът, който стои отворен, е какво става с газовите заплащания, тъй като газ ще има, ще бъде открит, само че цената му сигурно ще бъде много по-висока от сегашната, сподели още той. Димитров е на мнение, че инфлацията ще вкара повече доходи в бюджета от заложените в обновения бюджет.

Според Пламен Димитров страната ще приключи годината с към 17-18 % кумулативна годишна инфлация. Той изрази вяра растежът на междинната заплата в края на 2022 година да гони най-малко 15-17 на 100.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР