Продажбите на газирани напитки намаляват, а тези на бутилирана вода

...
Продажбите на газирани напитки намаляват, а тези на бутилирана вода
Коментари Харесай

Продажбите на газирани напитки се сриват, а на бутилирана вода растат

Продажбите на газирани питиета понижават, а тези на бутилирана вода се усилват. Coke (Coca-Cola) и Pepsi записват намаляване от 2 и 4,5% надлежно по размер в Съединени американски щати през 2017 година, демонстрира годишният отчет Beverage Digest, представен от Business Insider. В същото време Aquafina (собственост на Pepsi) и Poland Springs (собственост на Nestle) - марки бутилирана вода, порастват с по 2,6 и 2,5%.

Като цяло газираните питиета регистрират спад в продажбите по размер от 1,3%, до момента в който бутилираната вода пораства с цели 6,2% за предходната година.

Бумът на продажби на бутилирана вода се задава от дълго време. След траял десетилетия непрекъснат напредък, този бранш надминава продажбите на газирани питиета за първи път през 2016 година в Съединени американски щати, достигайки 48,4 милиарда литра.

" Бутилираната вода е маркетинговият трик на века ", написа Джон Джуел в The Week през 2014 година. Компаниите, които продават вода, споделя той, съумяха да убедят хората, че пазаруването на този артикул е по-здравословният избор, в сравнение с газираните питиета със захар. Но сравнението е неверно. Бутилираната вода не е тяхна опция - тя е опция на водата от чешмата, която е безвъзмездна, а пиенето ѝ е много по-природосъобразно.

Като купуват бутилирана вода, потребителите целят да показват себе си като умни и грижещи се за здравето си - въпреки че могат просто да пият вода от чешмата, което е 2000 пъти по-евтино, разяснява той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР