Българският инвестиционен фонд Sofia Angels Ventures (SAV) е инвестирал 500

...
Българският инвестиционен фонд Sofia Angels Ventures (SAV) е инвестирал 500
Коментари Харесай

Български фонд инжектира €500 000 в унгарска зелена IT компания

Българският капиталов фонд Sofia Angels Ventures (SAV) е вложил 500 000 евро в унгарското започващо дружество за софтуерни решения в региона на околната среда и устойчивото развиване Denxpert. Капиталовата инжекция е част от кръг за в началото финансиране на стойност 1 млн. евро. 

SAV обезпечи половината от сумата на инвестицията “, сподели Николай Халтаков, капиталов анализатор в Sofia Angels Ventures, пред SeeNews. 

Останалата част от сумата идва от унгарската компания Obuda Uni Venture Capital (OUVC). 

Инвестицията на SAV, който ръководи капитал на стойност 13 млн. евро, в задграничната компания идва на фона на затягащите се разпореждания в Европейски Съюз, които принуждават сдруженията да разгласяват по-подробни и транспарантни данни за устойчивостта от всеки път. Идеята на Denxpert е да отговори точно на това експоненциално възходящо търсене.   

Унгарският стартъп се отдели от основаната в Австрия консултантска компания за резистентност EY denkstatt през 2021 година, като оказва помощ на фирмите да събират, ръководят и рапортуват данни за околната среда и устойчивостта. Нейните решения, основани на облачни технологии, рационализират спазването на нормативната уредба в региона на околната среда, здравето, сигурността и устойчивостта, като обслужват над 500 компании в международен мащаб. 

Denxpert ще употребява финансовата инжекция, с цел да усили мащаба си и да разшири активността си в интернационален проект. В допълнение към финансирането двете капиталови компании ще дават на стартъпа експертно менторство.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР