Проблемите с кръвта са най-трудните въпроси в света“, пише Михаил

...
Проблемите с кръвта са най-трудните въпроси в света“, пише Михаил
Коментари Харесай

10 знаменитости, които имат такива връзки, които все още не можем да възприемем

„ Проблемите с кръвта са най-трудните въпроси в света “, написа Михаил Булгаков в „ Майстора и Маргарита “. От появяването на тази работа науката се придвижи надалеч напред и в този момент ДНК анализът може да ни опише доста за нашите далечни предшественици – от време на време даже нещо, за което не сме знаели.

И по този начин, още веднъж изучавайки дълбините на Интернет, открих 11 звезди, в чието семейство бяха маркирани още по-известни хора.

Робърт Патинсън и граф Дракула

Актьорът, изиграл ролята на Едуард в “Здрач ”, има същински вампирски корени. Според генетиците принцът на Трансилвания Влад Цепеш, прочут като Дракула, е вписан в далечните предшественици на артиста. Проследяването на пътя на фамилията на Робърт Патинсън до Влад беше мъчно изследване, само че разкритите фрагменти бяха идеалното допълнение към сагата.

Холивудската звезда и Дракула са свързани посредством английското кралско семейство. Патинсън се оказа отдалечен родственик на принцовете Уилям и Хари, чийто чичо в едно далечно потомство беше Влад Цепеш.

Ози Озбърн и Николай II

В гените на Ози Озбърн откривателите са разкрили нещо невъобразимо. Един от предците на скалния кумир е неандерталец, различен е античен римлянин, евентуално избавен по знамение по време на изригването на връх Везувий, който унищожи античния Помпей, третият е съветският цар Николай II. Музикантът е сигурен, че генетиката му разрешава да е в положително здраве, макар не най-спокойния метод на живот.

Бенедикт Къмбърбач и Конан Дойл

Актьорът, който брилянтно въплъти ролята на Шерлок Холмс на екрана, се оказа родственик на основателя на този воин Артър Конан Дойл. Генетиците са открили, че артистът и писателят са били 16 братовчеди. Техният общ предшественик е Джон от Гонт, херцог на Ланкастър, четвърти наследник на крал Едуард III и татко на Хенри IV.

Ралф Файнс и крал Джеймс II на Шотландия

Актьорът, който играе Волдемор в сагата за Хари Потър, се оказа 8-ми братовчед на принц Чарлз. И Ралф Файнс, и Негово Височество са потомци на крал Джеймс II на Шотландия, който ръководи от 1437 до 1460 година

Анна Ченселър и Джейн Остин

През 2003 година Анна Ченселър изигра арогантна аристократка в „ Какво желае едно момиче “. В живота актрисата също има доста богато потекло: нейната пра-пра-пра-пра-прабаба е писателката Джейн Остин. А предците й включват Джон Чърчил – 1-вият херцог на Марлборо.

Хелена Бонъм Картър и Вайълет Бонъм Картър

Хелена Бонъм Картър е втора братовчедка на Анна Ченселър. А също по този начин е внучка на Вайълет Бонъм Картър, преди брака – баронеса Аскуит – феминистка, активистка, добра другарка на Уинстън Чърчил и дама пълководец на Ордена на Британската империя.

Джони Деп и кралица Елизабет II

Генеалози са открили, че Джони Деп може да е обвързван с английското кралско семейство. Актьорът може да е братовчед или по-скоро 20-ти братовчед на Елизабет II. Според откривателя Ник Барат Деп и Нейно Величество може да са свързани от общ предшественик, живял преди повече от 500 години.

Парис Хилтън и Мерилин Монро

В изявление Парис Хилтън сподели, че екстрасенс е разкрил тайната на нейното родословие. Но съгласно „ русокоската в шоколад “ майка й решила да обясни информацията от учени. Резултатът от ДНК тест сподели, че звездата е родственик на Мерилин Монро и кралица Елизабет II.

Тилда Суинтън и Робърт Брус

Изследователи от Единбург откриха, че носителката на Оскар е потомка на шотландския крал Робърт Брус, който освободи страната от британците. За тези събития е сниман известният филм Смело сърце с Мел Гибсън в основната роля. Интересното е, че именитият държател е бил предшественик на Тилда както от страна на бащата, по този начин и от страна на майката.

Катрин Хепбърн и Елинор от Аквитания

Катрин Хепбърн изигра кралица Елеонора от Аквитания в „ Лъвът през зимата “. Може би обликът беше толкоз сполучлив за актрисата точно тъй като тя е далечна правнучка на именитата майка на Ричард Лъвското сърце.

Хари Лойд и Чарлз Дикенс

Звездата от „ Игра на тронове “ се оказа, че по майчина линия е пра-пра-пра-правнук на викторианския публицист Чарлз Дикенс. Между другото, майката на Хари като момиче носеше гръмката фамилия на създателя на Оливър Туист.

Чии фамилни връзки ви изненадаха най-вече? Или може би имате и доста известни родственици? Кажи ни.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР