Призоваваме правителството да отдели достатъчно средства за компенсиране на потърпевшите

...
Призоваваме правителството да отдели достатъчно средства за компенсиране на потърпевшите
Коментари Харесай

Манолова: Да се отделят достатъчно средства за потърпевшите от пожарите

Призоваваме държавното управление да отдели задоволително средства за компенсиране на пострадалите от пожарите семейства и обитаеми места. Бяхме очевидци по какъв начин няколко мандата се раздаваха пари от прозореца на джипката и с решения и постановления на Министерския съвет се харчеха милиарди левове, предоставени на комфортни компании, общини и браншове, според от другарствата на предходния министър председател.
Това съобщи ръководителят на парламентарната група „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова във въпрос към служебния обществен министър Гълъб Донев по време на блиц контрола през днешния ден.

Подкрепата, която е регламентирана и която се чака да дават Агенцията по общественото подкрепяне и Комисията по бедствия и повреди, е извънредно незадоволителна. Особено тежка е обстановката в Благоевградско, Кюстендилско, Пернишко, Пловдивско. Изпепелени са къщи, икономически постройки, имущество, публични здания в десетки обитаеми места. Най-непрежалима е загубата на фамилиите на двамата горски чиновници от Петрич и Кресна, които починаха при потушаването на пожарите, добави тя.

От „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ ще се обърнем към сътрудниците от другите парламентарни групи да стартираме национална акция, в която да бъдат събрани средства и друга поддръжка за пострадалите от горските пожари фамилии и обитаеми места, сподели още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР