Призовахме г-н Сарафов да подаде оставка по няколко причини. На

...
Призовахме г-н Сарафов да подаде оставка по няколко причини. На
Коментари Харесай

Васил Пандов: Призовахме г-н Сарафов да подаде оставка по няколко причини

Призовахме господин Сарафов да подаде оставка по няколко аргументи. На първо място възразяваме против метода, по който беше несъмнено лицето, което да замести на поста Иван Гешев. Това сподели депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия в коментар на апела на обединението определеният за изпълняващ длъжността основен прокурор Борислав Сарафов да подаде оставка.

Проблемът по думите му е в метода, по който е била извършена процедурата.

„ Има състоятелен спор дали Прокурорската гилдия или Пленума на Водоснабдителна система би трябвало да избере лицето, което да извършва длъжността основен прокурор. Според специалисти Пленумът е този, който би трябвало да дефинира основния прокурор. Тоест първоначално казусът беше органът, излъчил това лице. На второ място има проблем с процедурата. Тоест приложиха се критерии, които не дават отговор на критериите за избор на основен прокурор - критерии, с които нагледно казано сменихме военачалник с лице, което дава отговор на условия за лейтенант ", акцентира Пандов.

Той напомни, че още на 5 май обединението е поискала оставката на Борислав Сарафов като шеф на НСС и вчерашната позиция е продължение на позицията им. По реда на новия механизъм за следствие на основния прокурор сега има импортирани сигнали против Сарафов по проблема „ Осемте джуджета ", уточни още Пандов.

Конституционните промени и изборът на нови членове на Висш съдебен съвет са идната стъпка в правосъдната промяна, съобщи той. В период до 3 месеца би трябвало да бъде открита процедура за избор на нови членове на Висш съдебен съвет, както на назначаваните от Народно събрание, по този начин и тези, назначавани от магистратите. Подкрепа за конституционна промяна ще бъде търсена измежду останалите парламентарни групи. „ Такива неофициални диалози стартират. Имаме Комисия по конституционни въпроси и тези диалози към този момент ще бъдат официално показани, със съответните оферти ", изясни Пандов.

По мотив поръчката за проверка на делата с необятен публичен интерес от страна на Борислав Сарафов той разяснява, че би трябвало да бъде ритмичността на дейностите и метода, по който са се развивали тези производства.

Причината Кирил Петков да се откаже от имунитета си е за да разсее подозренията, че Борислав Сарафов има отношение към развиването на производството.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР