Призив за пълна отчетност по случая Кристалина Георгиева отправиха високопоставени

...
Призив за пълна отчетност по случая Кристалина Георгиева отправиха високопоставени
Коментари Харесай

Скандалът расте! Сенатори пишат на Байдън за Кристалина

Призив за " цялостна отчетност " по случая „ Кристалина Георгиева ” насочиха високопоставени американски сенатори.

Председателят на комисията по външните работи към Сената - демократът Робърт Менендес и Джеймс Риш, който е най-високопоставеният републиканец в комисията, изпратиха писмо до президента Джо Байдън.

В него те упорстват министерството на финансите да обезпечи " цялостна отчетност " към разногласието за операции в класацията " Да правиш бизнес ".

Доклад на Световната банка упрекна Георгиева, че е оказвала напън за повишение рейтинга на Китай в класацията.

Настоящият ръководещ шеф на Международния валутен фонд отхвърли изказванията, че е оказвала напън върху свои подчинени да подправят данни в интерес на Китай. На собствен ред, Георгиева упрекна в операция офиса на предходния президент на Световната банка.

Американското министерство на финансите, което управлява акционерните дялове на Съединени американски щати в двете основани във Вашингтон интернационалните финансови институции, изследва обвиняванията против Кристалина Георгиева и към този момент не е излязло с позиция по тематиката.

Говорителка на министерството отхвърля да разяснява изказванията на организация Блумбърг, че министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън отхвърля да одобри телефонни позвънявания от Георгиева, откогато избухна абсурдът преди 10 дни. Личен представител на Георгиева също отхвърля коментар.

След разкритията Кристалина Георгиева получи голям брой рецензии, в това число апели за оставката ѝ от поста в Международния валутен фонд.

Известни икономисти и дами водачи в същото време се застъпиха за нея. Заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис също изрази поддръжката си за Кристалина Георгиева, откакто се срещна с нея във Вашингтон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР