Приветстваме новината, че в резултат на сътрудничество при разследването между

...
Приветстваме новината, че в резултат на сътрудничество при разследването между
Коментари Харесай

Американското посолство за осъдените за детско порно: Един от многото примери за сътрудничество

„ Приветстваме новината, че вследствие на съдействие при следствието сред Митническата и гранична работа на Съединени американски щати към Посолството ни в София, Департамента по вътрешна сигурност на Съединени американски щати към Посолството на Съединени американски щати в Атина и Национална Следствена Служба на България, член на незаконна група, която е създавала и разпространявала изображения и видеоклипове, съдържащи полова употреба на дребни деца, е задържан и наказан “.

Това пишат от Американското посолство в профила си във Facebook.

„ Това е един от многото образци за съдействие сред нашите народи, който води до разпределяне на правдивост “, акцентират от дипломатическата задача.

По-рано в четвъртък беше обявено, че 49-годишен българин е наказан за разпространяването на детска порнография. В акцията са взели участие  Министерство на правораздаването на Съединени американски щати, Департамента по вътрешна сигурност на Съединени американски щати, Националната следствена работа (НСлС) и Върховна касационна прокуратура (ВКП). По искане на американските управляващи българинът е екстрадиран в Съединени американски щати, където е разследван за осъществените закононарушения дружно с още пет лица.

В хода на наказателния развой (на 19 януари 2023 г). по отношение на процесуалните дейности, осъществени на територията на Република България, и оказаната правна помощ е изслушан следователят от Национална следствена служба Чавдар Ангелов. От българска страна в следствието взе участие и Светослав Василев, началник на отдел „ Киберпрестъпления “ в Национална следствена служба.

В известие на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати се акцентира положителното съдействие и приноса на следователите от Национална следствена служба и прокурорите от ВКП, както и на управляващите в Нидерландия, за сполучливото откриване на мрежата за разпространяване на порнографско наличие с деца в интернет и изправянето пред правораздаването на участниците в незаконната група.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР