Привържениците на бившия каталунски лидер Карлес Пучдемон закриха предизборната кампанията

...
Привържениците на бившия каталунски лидер Карлес Пучдемон закриха предизборната кампанията
Коментари Харесай

Привържениците на Пучдемон закриха предизборната кампания без него

Привържениците на някогашния каталунски водач Карлес Пучдемон закриха предизборната акцията без него. Той ги поздрави от Белгия.

Регионалните избори в Каталуния ще се проведат на 21 декември. Те бяха свикани от централните испански управляващи след разпускането на държавното управление на самостоятелната област.

-->

Кампанията си през днешния ден закри и основната опозиционна партия „ Гражданите”, която е срещу отделянето на Каталуния от Испания.

На 27 октомври Мадрид в профил от служба районното държавно управление, когато то утвърди резолюция за самостоятелност на самостоятелния регион.

Сега в Каталуния е въведено директно ръководство на централните управляващи, а испанският министър председател Мариано Рахой разпусна Народното събрание в Барселона и насрочи на 21 декември предварителни избори.

12 от 13-те министри от разформированото държавно управление на Каталуния са претенденти на изборите. Пучдемон и намиращият се в ареста уволнен вицепремиер Ориол Жункерас се борят за лидерската позиция в сепаратисткия лагер.

Според изследванията на публичното мнение изходът от конкуренцията сред последователите на независимостта и на оставането на Каталуния в Испания е неразбираем.

Възможно е самобитен съдия да се окаже по-малка политическа мощ, която е срещу независимостта, само че е за производство на референдум за самоопределяне, който съгласно Мадрид би бил противоконституционен.

На последните избори в Каталуния през 2015 година, сепаратистите завоюваха болшинство в районния парламент с 47,8% от гласовете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР