Пристрастени сме към тези уникални солени мъфини с ароматна плънка,

...
Пристрастени сме към тези уникални солени мъфини с ароматна плънка,
Коментари Харесай

Еклери със Солен Пълнеж

Пристрастени сме към тези неповторими солени мъфини с ароматна плънка, когато ги опитате и вие ще се пристрастите към тях

Необходими Продукти

Тесто за еклери


● брашно - 120 г
● масло - 80 г
● вода - 150 мл
● яйца - 3 бр.
● сол - 1 к.л.
● захар - 1/2 ч.л.

Солен заряд


● крема сирене - 120 г
● заквасена сметана - 3 - 4 с.л.
● хамон - 100 г (или прошуто, или различен тип сушено месо от бут)
● магданоз - 2 великодушни щипки изсъхнал или пресен, раздробен
● див лук - 2 с.л. раздробен (сух или свеж)
● лимонен сок - 1 - 2 с.л. прясно изцеден

Начин на подготвяне

За тестото choux (парено тесто) загрейте водата с маслото и лъжичките захар и сол. Когато заври сипете едновременно брашното и бъркайте интензивно 1-2 минути, до момента в който стартира да се отделя от стените на съда. Дръпнете от огъня и оставете да поизстине за 10-15 минути.

Чуквайте яйцата едно по едно към пареното тесто при интензивно бъркане. Докато не се усвои изцяло едното яйце, не добавяйте идващото.

Получената лепкава примес сложете в пулверизатор и шприцовайте еклерчета към 12-13 на брой в тавичка, покрита с хартия за печене. Оставяйте 4-5 см. разстояние сред тях, тъй като ще бухнат.

Изпечете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минутки или до златист тен. Открехнете малката врата на фурната и ги оставете вътре за още 10-12 минути.

Докато изстинат изцяло еклерите си пригответе плънката. Смесете всички артикули за нея (сушеното месо е накълцано на ситни кубчета) и намачкайте до еднородност.

Изстиналите еклери срежете напречно през средата, без да стигате напълно до края, и кухата вътрешност изпълнете с по лъжица-две от плънката. Захлупете с капачето и подредете в подобаваща паница.

Идеални за мезенце или вкусна следобедна закуска.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР