Пристанищни съоръжения на река Дунав в град Измаил, които са

...
Пристанищни съоръжения на река Дунав в град Измаил, които са
Коментари Харесай

Русия е ударила пристанищни съоръжения, ключови за износа на украинско зърно

Пристанищни уреди на река Дунав в град Измаил , които са от решаващо значение за износа на зърно от Украйна, са били развалени при нова вълна от съветски офанзиви с дронове в четвъртък сутринта, оповестяват украинските военни.

Новината идва, откакто през юли Русия, подписана с посредничеството на Организация на обединените нации, която позволяваше безвредното прекосяване на украински зърнени колета от черноморските пристанища. Украйна употребява дунавските си пристанища Рени и Измаил на границата с Румъния , с цел да доставя храни до румънското черноморско пристанище Констанца.

При обстрела е бил ранен най-малко един човек. Южните отбранителни сили на Украйна и регионалният шеф на Одеса Олег Кипер оповестиха, че противовъздушната защита е свалила 28 от 33-те ирански дрона, изстреляни от Русия в Одеска и Николаевска област.

Някои от дроновете, изстреляни от разнообразни направления, " са употребявали комплицирани траектории и особености на пейзажа ", с цел да ударят уреди за предпазване на зърно в украинското пристанище Измаил на река Дунав.

В известие в Телеграм Кипер заяви, че пристанищната инфраструктура и жилищните здания в Измаил са претърпели вреди и са избухнали няколко пожара, които обаче бързо са били потушени. 88-годишна жена е получила изгаряния и е настанена за незабавно лекуване в болница, сподели Кипер.

През нощта съветските войски са обстрелвали и южната област Херсон , при което е умрял 70-годишен мъж, заяви регионалният шеф Олександър Прокудин в Телеграм.

По-рано сутринта губернаторът на южната съветска област Белгород заяви, че трима души са били убити от парчета от свален дрон, които паднали върху жилищна постройка.

Украйна, чиято гражданска и енергийна инфраструктура е подложена на непрестанни съветски безпилотни и въздушни удари, предизвикали големи вреди и стотици жертви, през последните месеци, ускори личните си безпилотни офанзиви против граничещи с Русия райони.

На бойното поле съветските сили продължиха да правят нови офанзиви против Авдиивка - индустриален град в източната част на Донецка област, чието население преди войната е наброявало към 31 000 души, а в този момент е намаляло до почти 2000 души. Украинските войски са отблъснали 10 съветски офанзиви в региона на града през последните 24 часа.

В сряда Съединени американски щати оповестиха нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 200 млн. $, до момента в който президентът Володимир Зеленски пътуваше до централата на НАТО в Белгия, с цел да упорства за повече поддръжка за Украйна преди началото на студения сезон.

Новият пакет ще се състои от муниции за противовъздушна защита, ракети и артилерия, противотанкови системи и други.

Зеленски организира диалози и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на първото си посещаване в централата на алианса от началото на съветската инвазия в Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР