Прищина. Войниците от Косовските сили за сигурност (КСС) проведоха във

...
Прищина. Войниците от Косовските сили за сигурност (КСС) проведоха във
Коментари Харесай

Gazeta Express : Косовските сили за сигурност започнаха първата си мироопазваща мисия заедно със САЩ

Прищина. Войниците от Косовските сили за сигурност (КСС) организираха във вторник гала по изпращането на първата си мироопазваща задача в чужбина, оповестява Gazeta Express .

Малък контингент от косовската войска ще се причисли към американската войска в Кувейт, под командването на Националната армия на Айова. Изпълняващият длъжността президент на Косово Вьоса Османи назова това исторически ден. „ Дойдох да ви кажа, Бог да ви благослови и да ви благодаря “, сподели Османи на бойците от КСС.

„ Шестмесечната задача става допустима с помощта на партньорството с американската войска. Нашите миротворци ще бъдат до тях в тази благородна задача. Този контингент е дребен на брой, само че огромен по наличие и обръщение. Тези мъже пишат новата история на Косово. Като политици от време на време можем да не се съгласим и да спорим яростно; това е част от нашата народна власт. Но що се отнася до нашите униформени мъже и дами, нашата войска, като политици и жители, всички ние сме обединени. Всички се гордеем с вас “.

Парламентът на Косово гласоподава през 2018 година за трансформиране на леко въоръжените сили за сигурност на Косово в пълноценна войска.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР