Прищина. Новоназначеният посланик на САЩ в Косово Джеф Овение пристигна

...
Прищина. Новоназначеният посланик на САЩ в Косово Джеф Овение пристигна
Коментари Харесай

Gazeta Express : Новият американски посланик пристигна в Косово

Прищина. Новоназначеният дипломат на Съединени американски щати в Косово Джеф Овение дойде в Прищина, написа косовския вестник Gazeta Express

Временно повереният в делата на посолството на Съединени американски щати в Прищина Николас Джакобе разгласи, че новият дипломат Овение към този момент е дошъл в Косово. „ Днес приветствах номинирания за дипломат Джеф Овение в Прищина. За мен беше чест да послужвам като краткотрайно поверен в делата през последните няколко месеца. Продължавайте да следите @UsAmbKosovo за актуализации по отношение на първите седмици на дипломат Овение, в това число церемонията по акредитацията в понеделик “, написа Джакобе в „ Туитър “.

Посолството на Съединени американски щати разгласи на 28 декември 2021 година, че Джефри Овение постави клетва пред заместител държавния секретар Виктория Нюланд като нов дипломат на Съединени американски щати в Република Косово.

Джефри Овение, чиновник от кариерата на Висшата външна работа с сан министър-съветник, служи като заместник-ръководител на задачата в посолството на Съединени американски щати в Анкара, Турция, където изпълняваше длъжността краткотрайно поверен в делата от август 2018 година до юли 2019 година Преди това той е бил краткотрайно изпълняващ длъжността заместник-ръководител на задачата и министър-съветник по политическите въпроси в посолството на Съединени американски щати в Берлин, Германия. Той също по този начин е служил в задачите на Съединени американски щати в Хърватия, Гърция, Панама, Парагвай и Перу; в Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). Овение е прекарал огромна част от кариерата си, обхващаща над 31 години, в района на Европа и Евразия с фокус върху въпросите на сигурността. Този богат и значителен опит в района, комбиниран с неговия управнически опит и демонстрирана дарба да управлява огромни междуведомствени екипи, както и офиси, насочени към политиката, го прави добре дипломиран претендент за дипломат на Съединени американски щати в Косово, написа изданието

Джефри Овение е роден в щата Вашингтон. Той има магистърска степен от Джорджтаунския университет и бакалавърска степен от университета „ Бригъм Йънг “. Владее немски, гръцки, хърватски и испански език.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР