Приоритетите пред България в областта на иновациите и инвестициите във

...
Приоритетите пред България в областта на иновациите и инвестициите във
Коментари Харесай

Румен Радев проведе среща с еврокомисар Илиана Иванова

Приоритетите пред България в региона на нововъведенията и вложенията във високи технологии разиска президентът Румен Радев на среща на „ Дондуков “ 2 с комисаря по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта в Европейската комисия Илиана Иванова. Новоназначеният европейски комисар, излъчен от България, е на първо посещаване у нас след встъпването ѝ в служба като член на Европейска комисия.

Държавният глава поздрави Иванова за назначението ѝ, като открои нейния сектор в Европейската комисия като стратегически значим за страната ни, защото е обвързван с перспективни за България области като нововъведенията и научните проучвания, както и с развиването на младежите и тяхното обучение. Румен Радев удостовери поддръжката на президентската институция за политиките, допринасящи за модернизацията на България, изключително във връзка с създаването и използването на научни новаторски достижения в нашата стопанска система.

Президентът напомни за повишения капиталов интерес и забележителния растеж на импортираните планове по Плана за възобновяване и резистентност, вследствие на напъните на последното служебно държавно управление, както и за положителната осведоменост на бизнеса след извършени голям брой дейни съвещания и осведомителни срещи във всяка област от страната. Обща бе позицията, че страната ни следва да продължи да работи за улеснение на достъпността на стратегиите на Европейския съюз за подкрепяне на новаторски компании у нас.

В рамките на срещата бе разискван и демографският проблем, в резултат на високите равнища на емиграция на младежи от България. Откроена бе нуждата от въвеждането на ограничения за тяхното привличане и задържане у нас посредством основаването на повече благоприятни условия за професионално развиване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР