Принудителната оставка на дългогодишния председател на Столичния общински съвет Елен

...
Принудителната оставка на дългогодишния председател на Столичния общински съвет Елен
Коментари Харесай

Борис Бонев: София няма нужда от слуга на простак от Банкя

Принудителната оставка на дългогодишния ръководител на Столичния общински съвет Елен Герджиков след лично предписание на водача на ГЕРБ Бойко Борисов докара до плевел скандал на течащото сега съвещание на съвета. Намесата на Борисов, който разпореди Герджиков да се отдръпна, тъй като не пазел задоволително имиджа на ГЕРБ, бе разкритикувана доста остро от представителите на " Демократична България ", а Борис Бонев от " Спаси София " прикани за оставка на кмета Йорданка Фандъкова. " Вие явно не сте кмет на София. Вие сте пионка на Борисов. София има потребност от нов кмет, който няма да слугува на някой тъпанар от Банкя ", разяснява Бонев. " Намесата на Борисов в работата на СОС е унизително за жителите. 12 години продължавате да сте фасадата на едно мафиотско ръководство на София, което прикрива далаверите на Борисов ", разгласи Грети Стефанова от " Демократична България ". На този декор болшинството се пробва да пришпори избора на нов ръководител като изключителна точка в дневния ред, само че опопзицията е срещу поради нарушение на правилника на СОС.  

" С тази оставка се показва по най-безочливия, безсрамен, безочлив и възмутителен метод цялостната взаимозависимост на групата на ГЕРБ от  един банкянски придворен, който в лудостта си заради изгубени избори си разрешава да се меси в самостоятелен орган и да уволнява ръководителя на общинския съвет. Това е извънредно груба интервенция, тъпчене на демократичните правила и на волята на хората, дали своят вот на Елен Герджиков ", разяснява Борис Бонев от " Спаси София ". Той попита какво прави кметът на София и за какво втори ден мълчи за отстраняването на втория най-съществен човек в ръководството на София. " Къде е кметът и за какво не разяснява погазването на независимостта на Столичния общински съвет. При това се отстранява човек, на който тя доста държи. От името на новия ръководител на СОС ще стане ясно дали цялата интервенция е в посока кеширане и тактика навън, или задачата е решение на проблеми, все още наподобява като тактика за кеширане ", добави Бонев.

Според Грети Стефанова от " Демократична България " доста хора са помислили, че Герджиков е решил да се отдръпна в действителност по персонални аргументи и са били потресени от обяснението на Борисов. " Много хора помислиха, че това е решение, взето поради многото гафове в ръководството на София. Вместо това една тежко корумпирана и останала встрани политическа сянка, нарицателна за тежка взаимозависимост, още веднъж се появи и разгласи, че персонално е изгонил ръководителя на втората най-значима институция в София ", разяснява Стефанова. Борислав Игнатов, който първо е подкрепил изключителната точка за избор на нов ръководител в качеството си на зам.председател, в следствие е отдръпнал подписа си точно след намесата на Борисов. " Мислех, че господин Герджиков в действителност е решил самичък да поеме по различен път, когато чух това изявление на Борисов, да не го квалифицирам, всички знаете по какъв начин приказва, се втреших и отдръпнах подписа си. В момента предлагането за избор на нов ръководител не е подкрепено от всички зам.председатели на СОС, както изисква правилникът, т.е. такава точка в дневния ред не съществува ", разяснява Игнатов. И от групата на Българска социалистическа партия, и от " Демократична България " оповестиха, че ще апелират решението, в случай че точката за избор на ръководител бъде прокарана. " Демократична България " ще предложи собствен претендент за поста.

Очаквайте детайлности. 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР