Варна почете Деня на Европа и Деня на победата над

...
Варна почете Деня на Европа и Деня на победата над
Коментари Харесай

Най-важното от Варна във вчерашния 9 май

Варна уважи Деня на Европа и Деня на успеха над хитлерофашизма с тържествено честване. По традиция пред паметника - мемориал на Осми Приморски полк бяха поднесени венци и цветя от представители на локалната и държавна власт, както и от жители

Ботаническите градини във Варна и Балчик празнуват Световния ден на мигриращите птици

Университетски Ботанически Градини към СУ „ Св.Климент Охридски “ имат удоволствието да провеждат честване на Световния ден на мигриращите птици взаимно мероприятие с Българско дружество за защита на птиците. Събитието ще се организира на 11 май, събота от 11:00 ч. в Ботаническата градина във Варна.

От през днешния ден, 9 май, в Регионалната здравна ревизия (РЗИ) във Варна ще се правят имунизации против коклюш по избор на бременни дами с документиран интервал на бременността сред 27 и 36 гестационна седмица в това число.

Европейската Нощ на музеите ще се организира във Варна на 18 май, в нея ще се включат музеи, галерии, креативен и различни пространства за изкуство и просвета, научи Moreto.net

На 11 май 2024 г, деня в който почитаме светите братя Кирил и Методий, от първопрестолната Плиска до Варна ще премине огромно Мото шествие под наслов „ По пътя на вярата и буквите “. Проявата е първа от взаимните планове сред Варненска и Шуменска област, които преди месец подписаха съглашение за партньорство.

Във връзка с провеждането на интернационалния лекоатлетически „ Маратон Варна 2024 “ Община Варна вкарва промени в организацията на придвижването на пътни транспортни средства на 12 май, неделя.

Община Варна, пътните компании и ВиК дружно да спрат хаоса по уличните поправки в града, прикани кметът на Варна Благомир Коцев. Това стана по време на траялата близо 4 часа среща с пътностроителните компании и ВиК сдружението, оповестиха от общинския пресцентър.

На 9 май от 18.00 ч. в Основната постройка на Република България „ Пенчо Славейков “ (бул. Сливница №34) във Варна ще бъде показан сборникът „ Музиката на думите “, отдаден на активността и професионалния път на доктор Емилия Милкова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР