Приключваме един изключително важен проект за нашия град. Екологичният и

...
Приключваме един изключително важен проект за нашия град. Екологичният и
Коментари Харесай

Отчетоха успешното завършване на проекта за доставката на 33-те нови електрически автобуси в Стара Загора

Приключваме един извънредно значим план за нашия град. Екологичният и актуален публичен превоз е от основно значение, когато приказваме за зелена Стара Загора “, сподели по време на заключителната конференция по плана за новите електробуси отрасловият зам.-кмет на общината Радостин Танев. „ Благодарение на целенасочената и синхронна работа на екипа на кмета на общината Живко Тодоров и сдружението „ Тролейбусни и автобусни транспорти “ – имаме европейско развиване на превоза в нашия град. Новата транспортна скица също спомага за възстановяване на качеството на услугата, която е в интерес на жителите и гостите на нашата община. Целта ни е и централната градска част да бъде обслужвана единствено от нови електробуси, с цел да подобрим качеството на въздуха “, добави той. 

В депото на общинското сдружение „ Тролейбусни и автобусни транспорти “ ЕООД бяха показани резултатите от осъществяването на Административен контракт за даване на безплатна помощ № от ИСУН 2020 № BG16M1OP002- 5.004-0002 „ Прилагане на ограничения за възстановяване качеството на живот в град Стара Загора, финансирани по Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020. Той е на стойност  53 759 143,98 лева, от които БФП е 44 897 786,65 лева, със период 47 месеца. 
-->
„ Днес преминахме финалната права на европейския план за доставката на 33 нови електрически рейса и 18 двойни зарядни станции към тях. Пътят ни бе близо 4 години, само че с помощта на неимоверните старания на всички, които бяха част от екипа, успяхме да завършваме сполучливо всичко “, акцентира шефът на сдружението инж. Георги Станчев. От думите му стана ясно, че електрическите рейсове са в цялостна употреба и обслужват безпроблемно градските линии. „ Този план мина през съответните стадии, с цел да имаме през днешния ден превоз, който не замърсява околната среда “, приключи той. 

В заключителната конференция във връзка приключването на плана взе присъединяване и Димитър Авджиев, който бе дълготраен шеф на общинското сдружение. Присъстваха екипите на дирекциите и отделите, взели участие в реализацията на начинанието – „ Инвестиции и европейски стратегии “, „ Обществени поръчки “ и „ Транспорт “, на общинското сдружение и медии. 

Заложената цел на плана бе основаване на по-ефективен, интегриран и бърз градски превоз с по-малко ползване на сила, създаване на по-достъпна вторична инфраструктура на публичните транспортни мрежи и въвеждане на природосъобразни типове градски превоз. 

Основни действия, изпълнени по плана са – доставка на 33 нови 12-метрови електрически рейсове и в допълнение съоръжение към тях за потребностите на публичния превоз в Стара Загора, планиране и създаване на две комплектни трансформаторни станции за зареждане на зарядните станции и планиране и създаване на кабелни трасета до зарядните станции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР