Приключи проверката Изпълнителна агенция Медицински надзор и РЗИ Враца по

...
Приключи проверката Изпълнителна агенция Медицински надзор и РЗИ Враца по
Коментари Харесай

Откриха нарушения във врачанската болница, където почина жена

Приключи инспекцията Изпълнителна организация " Медицински контрол " и РЗИ Враца по случая с умрялата 43-годишна жена в Центъра за незабавна здравна помощ - Враца. Проверката беше назначена по разпореждане на здравния министър проф. Асена Сербезова. И двете проверяващи институции установяват, че служителката, приела позвъняването, не е определила съответно спешността на положението на нуждаещата се от помощ жена. Дежурната здравна сестра не е потърсила подпомагане от дежурния доктор. Също по този начин, повикването не е записано в „ Книга за повиквания в РКЦ на ЦСМП Враца “. За установеното нарушаване ИАМН е образувало административно наказателно произвеждане.

При обзор на записи от видеокамери е открито, че пациентката е била 4 минути в зоната на регистратурата. На четвъртата минута е въведена в противошокова зала и е триажирана. При постъпването в противошокова зала тя е без дишане и сърдечна активност. Въпреки започнатите от дежурния екип реанимационни дейности в цялостен размер, след близо 30 минути е регистриран летален излаз. Не са установени нарушавания при осъществените от дежурния реанимационен екип реанимационни мероприятия.

Сред рекомендациите е да се изготви стратегия за образование на новопостъпилите регистратори в отделението за незабавна медицина и в зоната на регистратурата да се сътвори система за бързо уведомяване на дежурните екипи за незабавен банкет на пациенти, да вземем за пример посредством звукова сигнализация.

От инспекцията на ИАМН излиза наяве, че със заповед на изпълнителния шеф на болничното заведение тялото на пациентката е освободено от аутопсия след молба от сестрата на умрялата и документално мнение на дежурния доктор. Така изпълнителният шеф е нарушил Закона за здравето, защото повода за гибелта е неизяснена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР