Приходните администрации на България и Гърция ще увеличат обмена на

...
Приходните администрации на България и Гърция ще увеличат обмена на
Коментари Харесай

Данъчните на България и Гърция се обяденяват срещу измамите

Приходните администрации на България и Гърция ще усилят обмена на информация, взаимоотношението и контрола за попречване на данъчните измами. За това са се разбрали на среща през днешния ден изпълнителният шеф на Националната организация за приходите Галя Димитрова и гръцкият й сътрудник господин Йоргос Пицилис, началник на Независимия орган на обществените доходи.

Обсъдено е бъдещето на настоящата все още Спогодба за отбягване на двойно данъчно облагане. Поставен е бил въпросът и за това, че гръцки притежатели записват компаниите си и реализират активността си в България, от което страната им губи. През лятото гръцки медии писаха за съществуването на " виртуални " компании на гръцки притежатели в България, които действително не правят активност в страната, само че се възползват от по-ниския корпоративен налог.

Двете администрации ще подхващат общи дейности и при данъчните измами в електронната търговия. Тема на диалозите беше и сключване на двустранно съглашение за продан на данъчна и осигурителна информация.

Шефовете на двете приходни администрации през днешния ден се схванаха да засилят и контролът върху рисковите артикули, преминаващи през двете страни.

Предстои нова среща по тематиката в Атина.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР