Потребителите на Windows 10 получават подобрена функционалност за Android устройства(снимка:

...
Потребителите на Windows 10 получават подобрена функционалност за Android устройства(снимка:
Коментари Харесай

Актуализация на Windows 10 подобрява работата с Android


Потребителите на Windows 10 получават усъвършенствана функционалност за Android устройства
(снимка: Microsoft)

Microsoft популяризира от тази седмица актуализация на Windows 10, която поправя доста пропуски в сигурността и прибавя нови функционалности. Ъпдейтът  Windows 10 KB5039211 усъвършенства и работата с Android смарт телефони.

Тъй като това е наложителна актуализация за сигурност, изтеглянето и инсталирането ще стартират автоматизирано на потребителските компютри, акцентира Windows Latest. Можете да ревизирате наличността на актуализацията от Settings > Security & Updates > Check for updates.

Ако не виждате актуализацията на вашия компютър с Windows 10, изтеглете.msu офлайн инсталаторите от. На тази страница са изброени всички налични актуализации за разнообразни версии на Windows 10 (22H2 и 21H2) и други процесори и процесорни архитектури.

След инсталиране на KB5039211, Windows 10 ще надстрои до компилация 19044.4529. Microsoft също по този начин поправя няколко неточности в главните процеси, потребителския интерфейс и функционалностите на Windows.

Управление на Android устройства

Една от новите функционалности, включени в KB5039211, улеснява работата с Android смарт телефони. Ако употребявате приложението Phone Link, с цел да свържете Android устройството си вашия Windows 10 компютър, тази актуализация прави комфортно ръководството на екранни фотоси.
още по темата
Всеки път, когато заснемете екранна фотография с телефона, ще видите уведомление на компютъра, с цел да я редактирате благодарение на инструмента за изрязване Snipping Tool. По този метод можете да коментирате екранната фотография благодарение на инструмента.

За да работи тази функционалност, би трябвало да надстроите Phone Link и да изтеглите най-новата версия на пакета Cross Device Experience Host. Стартирайте Microsoft Store и се насочете към раздела Library. Проверете за нови актуализации и ги изтеглете и инсталирайте. След това свържете вашия телефон към компютъра си посредством Phone Link, в случай че още не сте го създали.

Накрая отворете Settings > Mobile devices > Manage Devices и активирайте превключвателя “Get new photo notifications ”, с цел да употребявате тази функционалност.

Изчистване на бъгове

Microsoft поправя няколко съществуващи неточности с новата актуализация на Windows 10:

Все отново остават няколко казуса, които към момента не са поправени.

Известни проблеми в KB5039211

Copilot към момента основава проблеми в Windows 10. Той реалокира иконите сред екраните в конфигурация с няколко монитора, причинявайки проблеми. Приложението не работи, когато употребявате лентата на дилемите Taskbar във отвесна ориентировка. Copilot няма да бъде разполагаем, в случай че се опитате да го употребявате в някой от горните сюжети.

Грешката в профилната фотография към момента остава и извежда код 0x80070520, когато се опитате да я измененията. Често смяната е сполучлива и грешката се появява погрешно.

Има също проблем с DHCP Option 235, който има краткотрайно решение. Microsoft към момента работи за поправяне на неточности, изброени нагоре.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР