Приетият от Народното събрание закон за държавните харчове за 2018

...
Приетият от Народното събрание закон за държавните харчове за 2018
Коментари Харесай

Петър Чобанов: Бюджет 2018 запазва статуквото в икономиката

Приетият от Народното събрание закон за държавните разходи за 2018 година на процедура резервира статуквото в стопанската система и общественото положение на българското общество.

Това сподели за Dir.bg някогашният финансов министър в кабинета "Орешарски " Петър Чобанов. Той бе безапелационен, че със заложеното преразпределение на Брутният вътрешен продукт следващата година не можем да чакаме качествено ново развиване на българската стопанска система.

„ Не виждам политики в този документ, препоръчан от финансовия министър и гласуван в Народното събрание. Икономическият растеж на страната ни не е приемлив, България е на 9-то място по този индикатор в Европейския съюз и е последна от признатите с последната вълна страни “, сподели още Чобанов.

Той уточни, че решаването на острите обществени проблеми не е допустимо без мощен напредък на стопанската система в идващите години поради удобната обстановка в света и Европа.

„ Има опити нещата да се подобрят в тази посока, само че те не са задоволителни. Необходим ни е дълготраен стопански напредък, а това не се подсигурява с бюджета за следващата година “, разяснява Чобанов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР